Vammalan vanhojen kirjojen päivät

Aioin kirjoittaa Vammalan Vanhojen kirjojen päivistä jo aikaisemmin mutta niin vain kiireinen viikko vei mukanaan ja blogi jäi hetkeksi unohduksiin. Tällä viikolla on sattunut ja tapahtunut niin paljon muutoksia tuovia asioita, joista kirjoitankin kenties myöhemmin. 

 Lähdimme siis viime perjantaina Vammalaan aamusta jotta saisimme parkkipaikan, mutta vaikka olimme todella ajoissa oli parkkialue jo melkein täynnä. Mahduimme kuitenkin joukkoon ja pääsimme penkomaan "parhaat päältä".

 

  Ensimmäisenä päivänä päällä oli Littlefinger- leggingsit ja "a mind needs books"- Game of Thrones t-paita, toisena päivänä oli vihdoin lämmin ja vetäisin päälle Raven- maximekon. Kynnet olivat neonpinkit ja nimettömässä rakennekynsi -ihan kokeilun vuoksi. Nyt kynnet ovat erittäin lyhyet, sillä tulevina kuukausina en voi tehdä töitä pitkillä kynsillä.


  Paikan päällä on iso teltta sekä koulu täynnä kirjamyyjiä, hyllyjä ja kirjoja. Aloitamme aina teltasta, koluamme lattiasta kattoon ja siirrymme koululle. Tänäkin vuonna näki kuinka hinnat ovat nousseet -eräs myyjä yritti pyytää 80e Terry Pratchettin Mort- kirjasta! Löysin sen kuitenkin toiselta myyjältä englanniksi seitsemällä eurolla ja toisen saman myyjän korkealle hinnoitellun kirjan suomenkielisenä kuudella. Fiksu säästää!

 Myös myyjiä oli hieman vähemmän kuin edellisinä vuosina, mikä yllätti kyllä paljon. Toivon että tapahtuma ei ole kokemassa hidasta kuolemaa, sillä tämä kesän perinne on oma suursuosikkini.



  Yksi valitus on tehtävä: Buffetti oli poissa! Vanhojen kirjojen päivillä on ennen ollut aivan loistava buffetti josta saa koota itselleen vaikka mitä ihanaa salaattia, hedelmää, juustoja tai lämmintä ruokaa, mutta tänä vuonna se oli poissa. Vaihtoehdoiksi jäi ei-ruokahalua herättävä kouluruoan näköinen minipöytä tai ottaa ulkoa muikkuja. Päädyimme jälkimmäiseen, joka ei maistunut yhtään niin hyvältä buffetin menetyksen kirvellessä. We want the buffet back!


  Iso odotuksen kohde oli isoäitini Anneli Kivelän lukijatapaaminen toisena päivänä. Valitettavasti tapaaminen oli ajoitettu hieman huonosti eikä siitä tiedotettu tarpeeksi, mutta niin moni kiinnostunut löysi silti paikalle kyselemään kirjoista sekä kirjoitusprosessista. Juoksin hieman auttamassa ja mainostamassa tapahtumaa, mikä oli ihan mielenkiintoista vaihtelua pelkälle ympäriinsä pyörimiselle.


  Lukijatapaamisen jälkeen kiersimme vielä hieman ympäriinsä ja nappasimme viimeiset kirjat ennen kuin lähdimme keskustaa kohti perinteisesti kahvilassa käymään. Ihanat mansikkaleivokset ja hieman juotavaa ennen automatkaa on jälleen yksi perinne mikä ei ikinä unohdu tehdä!

 

  Mitä siis tarttui matkaan? 

Ensimmäiseltä päivältä nappasin Silmarillion- kirjan, Terry Pratchettin Mortin ja muutaman vanhan romaanin mitä en omistanut. Rakastan Silmarillionin mukana tullutta karttaa, mutta haluaisin sen mieluummin englanniksi.


  Toisena päivänä mukaan tarttui hieman enemmän. Pikkuhiljaa täyttyvään lastenkirjahyllyyn tuli dinosaurus- kirja jossa on interaktiivistakin erikoisuutta, Jonathan Tropperin romaani Kuinka lähestyä leskimiestä, valokuvauskirja sekä muutama muu Pratchettin kirja mitkä halusin löytää; viikatemies ja FC akateemiset.


Vanhojen kirjojen päivät ovat ehdoton kesän kohokohtani jota odotan viikkokausia etukäteen. Hiljalleen hinnat ovat hiipineet ylös ja osallistujamäärät alas, mutta edelleen tapahtuma porskuttaa vahvasti ja toivon että se sellaisena pysyykin. Joka kerta menen sinne ajatellen että "ostan vain pari kirjaa" ja päädyn kassillisen kanssa ulos. Ups...

 Ehdottomasti ensi kesänä uudestaan!

Kommentit

Suositut tekstit