Kesäretki Kehäkukkaan

Perheelleni on muodostunut lähivuosina pikku perinteeksi käydä Hämeenkyrössä Frantsilan Kehäkukassa kesäretkellä, ja sinne kävi tie tänäänkin. Kehäkukasta löytyy iso päärakennus, aitta ja pieni maaläntti jossa on esittelyssä eri yrttejä ja niiden käyttötarkoituksia. 

Päärakennus ei ole perinteinen kauppa, vaan tuntuu kuin astuisi kotiin. Hajanaiset huoneet ja vanha, nariseva puulattia tuovat yhdessä tuotemerestä huokuvan yrttituoksun kanssa ihanan, rauhallisen tunnelman.

 

 

 Salista löytyy myyntitiski josta saa tuoreita leivoksia sekä ihana kasvisbuffet josta löytyy niin lämmin ruoka kuin salaatitkin. Annoksen koottuaan sai parkkeerata syömään joko aurinkoiselle terassille tai sisään pitkien pöytien ääreen, tai jos pienissä huoneissa oli tilaa niin jonkun pienen, pyöreän pöydän ääreen.

 

 Salin päädyssä on koko seinusta varattuna Frantsilan tuotteille, seassa hajanaisesti muitakin merkkejä mutta pääasiassa heidän omiaan. Tuotteet perustuvat luomuviljelystä saaduille luomuyrteille ja tuoksuvat aivan aidosti niissä käytetyille ainesosille ilman esanssisuuden häivääkään. Puhumattakaan kotimaisuudesta!

 
 
 

 Valikoimasta löytyy erilaisia yrttiteelaatuja, makeisia, luonnon kosmetiikkaa, hoitoöljyjä- ja linimenttejä (oma vaarini vannoo ojan isännän linimentin nimeen nivelten kiputilojen hoidossa), eteerisiä öljyjä, kukkaterapiatippoja, saunatippoja sekä yrttiuutteita.  

 Tästä kaupasta voisi koota kaiken mitä tarvitsee, oli kyseessä shampoo, ruoansulatukseen troppia, perusvoidetta, apua hajamielisyyteen, tukea ruokavalioon, kimmoisuutta ihoon...

 
 
 

 Itse ihastuin eniten eteerisiin öljyihin joista en jostain syystä tarkkaa kuvaa muistanut ottaa, mutta yllä näkyy ainakin erilaisista tiposta tehdyt sekoitukset eri tarpeisiin. Koulussa aikanaan teimme aromahierontaa erilaisten eteerisien öljyjen avulla ja vahvana suosikkinani on edelleen pysynyt raikas, virkistävä piparminttu ja kirpakka, aineenvaihduntaa vilkastuttava greippi. Öljyä ei tällä kertaa mukaan napattu mutta ensi kerralla kyllä varmasti hamstraan niitä muutaman.

 

  Shoppailun avuksi sai valita pöydän päädystä mieleisensä korin ja pinota sinne kaiken mitä tahtoi ostaa. Tässä postauksessa en vielä käy läpi hankintojani, mutta oheisessa kuvassa on muutamia niistä. Saunahunaja, yrttivoimajuomaa, valkosuklaa- vadelma- lakritsikarkkeja kotiin tuliaisiksi sekä äärettömän kaunis saippuateline (jonka kauneutta yritin miehelle ylistää mutta ei se oikein ymmärtänyt..).

 

 Itselläni on Frantsilan tuotteista yksi jatkuvassa käytössä oleva tuote eli ruusukasvovoide. Midsummer rose on ihan oma sarjansa, johon kuuluu ravitseva kasvovoide (oma suosikkini), uudistava kuorintavoide, ruusuinen kasvovesi, elvyttävä yrttisavinaamio, vanhenevan ihon voide, puhdistusemulsio, huulivoide, vartalovoi ja silmänympärysvoide. Sarjan tuotteet eivät sisällä mineraaliöljyjä, keinotekoisia hajusteita, väriaineita tai parabeeneja, ja täyttävät eurooppalaiset luonnonkosmetiikka- standardit.

 Tuoksut tuotteissa ovat usein voimakkaat, mutta herkkänenäisillekin löytyy tuotteita esimerkiksi saippuan muodossa.

 

 Kun tuote- osastolta vihdoin saa vääntäydyttyä pois,löytyy pihalta idyllinen vanha lato johon on laitettu omat pikku putiikkinsa kirpputorille, käsityöputiikille -jossa oli oma pikkuruinen osastonsa kananmunille, talkkunalle, leivälle ja ternimaidolle- sekä vaatekaupalle ja infopisteelle.

 

 Päärakennuksen sivulta, joen vierestä löytyy jo mainitsemani maapläntti erilaisille yrteille. Varsinaiset viljelmät löytyvät luomuyrttitilalta Kyröskoskelta, jonne haluan kyllä joku päivä ehdottomasti käymään. Tämä pieni näytetarha oli vain antamaan tietoa asiakkaille niiden ominaisuuksista ja ulkonäöstä. Näistä myös pidetään pieniä luentoja Frantsilan Hyvän Olon Keskuksessa virkistyspäivillä ynnä muissa tapahtumissa, joista saa infoa täältä. Kyseisestä paikasta löytyy myös muita kursseja ja ohjattuja hoitoja!

 

 

 

 Ennen lähtöä oli vielä pakko napata tiskiltä ihanan tuore pulla ja kotiin miehelle viemisiksi mustikka- vadelma- piirakkaa. Piirakan kanssa sai myös vaniljakastiketta pienissä muovikupeissa mukaan.

 

 Kehäkukassa käynti on jokakesäinen juttu joka on aina pakko toistaa. Ja kummasti tähän mennessä on aina paistanut aurinko kun olemme sinne päättäneet mennä. Paikasta ei koskaan lähde pettyneenä vaan kädet täynnä kosmetiikkaa ja tuoksuvia öljyjä, enkä ole koskaan saanut paikasta huonoa asiakaspalvelua, mikä on nykyään paljon sanottu. Tätä postausta ei ole kukaan pyytänyt vaan kehu tulee ihan täysin sydämestä kokemuksien pohjalta. Jos on hieman ylimääräistä aikaa lomalla, kannattaa hurauttaa käymään Kehäkukassa!

Kommentit

Suositut tekstit