Lomaviikon pikkuhankinnat

Lupasin kertoa tarkemmin mitä Frantsilan kesäretkeltä tuli napattua, joten täältä pesee. Otin vahingossa tuotteen joka kategoriasta; Yrttiravintolisä, makeisia, ihonhoitoa ja käsityön.

  Hankinta josta olin kaikkein uteliain oli Frantsilan yrttivoimajuoma. Se sisältää suomalaisia luomuyrttejä ja -marjoja, ollen näin todella hyvä lisä usein suht yksipuoliseen ruokavaliooni. Pakotin miehenkin nielemään osansa, joskin saan aina hiljaisesti mumistuja vastalauseita osakseni niin tehdessäni... Valkosuklaa- lakritsi- vadelmakarkit sen sijaan maistuivat kummallekin ihan ilman vastalauseita.

 

Karkeissa oli ihana, pehmoinen ja luonnollinen maku ilman mitään esanssisuutta. Vähän kuin entiset vadelmakuula- suosikkini Parrots- sarjasta jota nykyään Prismoissakin myydään, ennen kuin sen koostumusta mentiin muuttamaan niin että karkin sisällä olikin vain maissiraksun kaltaista ainetta ja vadelma oli muutettu pelkäksi pinkiksi väriksi esanssin kera. Nämä olivat erittäin hyviä ja makeita, ei tarvinnut montaa syödä kun makeanhimo oli tiessään.

  

 Yrttijuoma on osoittautunut hyväksi luottolisäksi ruokavalion rinnalle. Olen erityisen ihastunut siihen kuinka puhdas sisältö on ja ettei siinä ole mitään teollista lisää. Kotimaista nokkosuutetta, juolukkaa, tyrniä, voikukkaa... Maku on aika terävä ja alkoholimainen, mutta jättää jälkeensä hauskan metsäisen aromin. Ohje on 1 iso teelusikallinen kahdesti päivässä, mutta koska olen erittäin huono muistamaan mitään pillereitä tai ravintolisiä, otan päivän annoksen aamuisin shottilasista! Katsotaan auttaako yrttijuoma pidemmällä tähtäimellä vireystilaani, joka todellakin on niin pohjamudissa ettei suunta ole kuin ylöspäin.

 Ihonhoitopuolelta tyydytin vihdoin uteliaisuuteni ja nappasin saunahunajan. Ainesosalista on lyhyen ytimekäs: Hunaja ja katajanmarjaöljy. Purkin kyljessä lukee että tuote sopii "myös ihon kuorintaan sekä kasvonaamioksi esimerkiksi parranajon ja auringonoton jälkeen". Mikäpä sen mainiompaa, kun talossa on yksi joka ajaa todella vahvaa partaansa ja omistaa kuivan ihon, sekä toinen joka kärvensi itsensä auringossa lomansa aikana!

 En saunaa laittanut näin kesäkuumalla päälle vaan pistin aineen suihkun ajaksi vaikuttamaan niin itselleni kuin miehellekin, joskin jälkimmäinen protestoi ensin ja sitten nuoli aineen huulien ympäriltä. Hunaja on siis ihan puhdasta ja periaatteessa syötävää, maistuen paljon katajanmarjalta.  
 Ihotuntuma hunajassa oli karhea, mikä selitti kyljessä mainitun kuorintaominaisuuden. Pienet rakeet olivat hyvinkin karkeita joten omaa naamaani sivelin mahdollisimman varovasti yrittäen lähinnä taputella hunajan paikalleen, kun taas miehen karheammalla iholla kuorinta olikin tarpeen.

 Annoin aineen vaikuttaa kymmenisen minuuttia ja huuhdellessa tuntui ettei kasvoilla muutaman rakeen lisäksi paljon mitään ollut jäljellä. Tulos oli ihanan pehmeä, kosteutettu ja jälkeenpäin iholleni laittama arganöljy sekä Ruusuvoide tuntuivat imeytyvän ihoon ihan hulahtaen. Miehen iholla eroa ei tuntenut, ehkä siksi että hän läträsi vedellä sen verran että aine huuhtoutui pois suurilta osin ennen aikojaan. Seuraavalla kerralla taidan laittaa ainetta paksumman kerroksen ja pidemmällä vaikutusajalla, jos iholla olisi selkeämpi ero.

 

 Viimeinen Kehäkukan hankinta oli mielestäni äärettömän kaunis saippuateline. En muista enää mitä hyllyssä mainittiin mutta luulisin ettei tämä aivan tusinatavaraa ole, sillä jokainen oli hieman erilainen. Teline sopi vessaamme lavuaarin reunalle kuin nappi nenään, ja saikin heti Lushin Honey I washed the kids- saippuan kaverikseen.

 

 Sain lomaviikon lopuksi vielä ensimmäisen jäätelöni kojusta! Lisäksi tahaton match, kun oli päällä niinkin iloinen kombo kuin mustaa ja mustaa, jäätelönkin ollessa salmiakkia. Black Milkin Evil Matte Zip dress oli kyllä aivan omiaan kankaan suhteen kun aurinko porotti täydellä teholla, vaikka musta olikin. Kengät olivat muutama viikko sitten tekemäni löytö, sillä olin etsinyt tuollaisia pehmeitä "kääriytyviä" ballerinoja jo pitkään, ongelmajalkojeni haavautuessa heti jos kengät ovat vähänkin kovat/hankaavat.

 

 Lomaviikko huipentui vielä ihanaan ylläriin: Putka Tattoon Riku oli päättänyt ottaa walk-in- asiakkaita ja pääsinkin paikalle tarpeeksi ajoissa ettei tarvinnut odottaa. Korvan taakse nakutettiin Leaf of Lothlorien, kesti vartin verran ja parani nopeaa tahtia sillä nyt tatuointia tuskin tuntee muutamaa kuoriutuvaa ihokohtaa lukuunottamatta.

 

Nyt on loma ohi ja arki meneillään, joskin pieni viikonloppumatka miehen kanssa häämöttää jo parin viikon päässä. Siitä lisää myöhemmin!

Kommentit

Suositut tekstit