Vuokrakämpän pikakohennus

  Kun noin seitsemän kuukautta sitten muutimme nykyiseen asuntoon, oli listalla kolme selvää remppakohtaa; Piha, joka on täynnä sammalta ruohon sijaan, olematon suihkunpidike sekä keittiö. Vuokrakämpän ollessa kyseessä emme tietenkään voineet lähteä varsinaisesti remontoimaan mitään mutta en kerta kaikkiaan enää kestänyt tätä alkuperäistä kellertävää kamaluutta, joten jotain oli keksittävä.

 

 Luin sitten muutamista blogeista ihmisten kokemuksia dc-fix muovista ja innostuin. Muovin voisi laittaa pinnoille ja napata pois ilman sen kummempaa vaivaa jos tarve tulisi! Nykyinen pinta keittiön tasoilla on kuin puhkikulunutta laminaattia, kellertävää ja aina haalean likaisen näköinen vaikka mitä tekisi. Kaappien ovet ovat jatkuvasti likaisen oloiset myöskin, lisäksi kahvat ovat kuluneet ja muutenkin aivan järkyttävät. Päädyimme siis siihen tulokseen että pinnoitamme dc-fixillä tasot ja vaihdamme kahvat.

 

  Muovin kanssa oli aika taistelua saada kaikki ilmakuplat pois ja muovi suoraan, joten oli hyvä että lähdin kokeilemaan ensin tältä simppeliltä tasolta. Kun kuplat oli tasoiteltu ja kulmat taiteiltu kiinni, oli tulos aivan täydellinen. Miten voi noinkin pieni asia muuttaa koko keittiön ilmettä! Kaakelit vaikuttavat valkoisemmilta ja yleisilme 100% siistimmältä.

 

Kuva vähän vääristää, tietääkseni pikku lokerikko on ihan puhdas...
 Sen jälkeen haimme lisää muovia ja peitimme myös muut tasot. Olen erittäin onnellinen siitä ettei enää tarvitse katsella niitä kuluneen beigejä pintoja, uusi pinta on tasaisen kaunis vahvalla sävyllä. Nyt vain katsotaan miten se kestää lavuaarin ympäristössä.

 
 

 Keittiön toinen epäkohta oli kahvat. Ne ovat muovia, kauhean kuluneet, kellastuneet ja aivan yksinkertaisesti karmaisevat. Niiden ympärillä oli pinttynyttä likaa edelliseltä asukkaalta jota olin jo kuurannut kaiken maailman toluilla ja superputsareilla, mutta halusin päästä kunnolla niiden alta putsaamaan. Kahvat olivat niin matalat että se oli hieman haasteellista.

 

 Mies otti sitten vanhat kahvat irti ja pääsin kunnolla siistimään pinnat ennen uusien kahvojen asennusta. Edelliset oli laitettu äärettömän huonosti ja kyseinen huolimaton työ vaikeutti kovasti uusien laittoa. Vanhoissa oli laitettu reiät eri kohtiin ja siitä aiheutunut ero oli "korjattu" poraamalla ruuvit niin vinoon kuin mahdollista.

 

 Ja ta-dah! Uudet kahvat ovat ihan perus mattametalliset, himmeät Ikean kahvat, mutta tekivät niin ison eron edellisiin että teki mieli polttaa vanhat ja tanssia ympärillä... Jätimme ne kuitenkin säilöön siltä varalta että ne pitää laittaa takaisin.

 

 

 Siis ihan oikeasti, katsokaa nyt mikä ero! Aivan kuin olisi uusi keittiö.

 

 Ikean reissulla päätin kuitenkin haluta muutamia sisustustarroja. Itse olin menossa lähinnä kauniisiin oksiin tai kukkasiin mutta miehen ilmeen syttyessä nähdessään Space invaders- tyylisiä tarroja... no, otettiin ne. Olinhan saanut jo tahtoni läpi pinnassa, kahvoissa JA verhoissa (jotka ovat teetettävänä, kirjoitan niistä ensi viikolla!) joten piti miehenkin saada jotain mieleistä.

 

 

 Tarrojen asettelu oli kieltämättä hauskaa. Teimme pienen "pelimaiseman" kaakeleihin tiskipöydän taustalle ja tarroja jäi reilusti yli. Keittiössä on nyt hauskan retromainen fiilis, eikä nörttivaikutelmalta kerta kaikkiaan voi välttyä seinällä ollessa Dr.Who juliste, ruokailutilassa Middle Earth- kartta ja nyt vielä nämä. Lisäksi tarroissa on se plussa että ne irtoavat siististi, eli jos ne alkavat repsottamaan tai iskee kaipuu klassisen kaunista keittiötä kohtaan, saa ne helposti irti.

 

  Kaiken kaikkiaan dc-fixin laittamiseen meni pari tuntia kahden hengen voimin ja muutama kirosanakin viljeltiin. Mutta loppujen lopuksi tulos oli aivan nappiin ja suosittelen kyllä, sillä tämä on helppo ja ennen kaikkea turvallinen tapa piristää vuokrakämpän kaappeja tai tasoja. Itse olen niin onnellinen, heihei kaatopaikkakeittiö! Hintaa muoveihin meni noin 18e ja jäi vielä ylikin.

 Huomenna pääsen myös vihdoin kampaajalle sekä ripsienpidennykseen, joten kauneusaiheista postausta jälleen tulossa!

Kommentit

  1. Mukavaa, että noin pienellä hinnalla sai uuden ilmeen aikaan :) Tuskin se vuokranantaja pahakseen pistää noita kahvojen vaihtoja, varsinkin jos joskus muutatte ulos, onhan nuo paljon aiempaa paremmat! Monet sitä paitsi ilahtuvat, jos vähän kohentaa kämppää sen rähjäistämisen sijaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit