Sisäistä kauneutta

  Sain muutama päivä sitten mieheltä etukäteis- syntymäpäivälahjaksi pitkään pohtimani mehulingon. Vihanneksia ja hedelmiä tulee syötyä ihan liian vähän, enkä voi vastustaa esimerkiksi The Salad Bar:n ihania tuoremehuja. Jälkimmäiset ovat vain valitettavasti aika kalliita myyjän lompakolle joten niitä ei ihan päivittäin hörpitä. Mieli kuitenkin tekee niitä raikkaita vitamiinipommeja ilman kaupan lisäaineita, tiivisteitä ja lisättyä sokeria, joten itse tekeminen on paras ratkaisu. Mehustamalla tuoreita vihanneksia ja hedelmiä saa myös kaiken hyödyn niistä irti ilman että kuitu on blokkaamassa imeytymistä ja ruokavalion monipuolistaminen näkyy myös pidemmällä aikavälillä ihossa sekä kropan hyvinvoinnissa.

 

  Aloitin turvalliselta maaperältä kopioimalla summittaisesti The Salad Barin lempimehuni. Tähän pikkuerään upposi:

-1 vihreä omena
-puolikas sitruuna
-muutama lehti salaattia
-kaksi sellerin vartta

 Pesin ainekset huolellisesti ja leikkasin isoiksi lohkoiksi. Sitten vain linkoon ja mehuksi!

 

  Mehusta tuli ihanan raikasta olematta kitkerää. Myöhemmin muokkasin reseptiä hieman ja lisäsin enemmän sitruunaa ja hieman kurkkua, jolloin mausta tuli mielestäni hieman rikkaampi. Tästä on tullut aamupalamehuni pienillä variaatioilla sen mukaan mitä kaapista löytyy ja on todella hyvä tällaiselle henkilölle jolle aamupalan syönti on aina vaikeaa. Nälkä pysyy poissa hyvin pari tuntia kunnes on sellainen fiilis että voisi syödä.

 

  Heti laskettuani jalkani Suomen maaperälle sain kimppuuni flunssan. Flunssan karkoitukseen parhaita aseita ovat C- ja D-vitamiinit, inkivääri sekä kuumat juomat, joten teehen kyllästyttyäni päätin tehdä itselleni flunssankarkoitusmehun. Tämän heitin ihan omasta päästäni ja tuli erittäin hyvää! Yhteen ja puoleen isoon lasilliseen mehua upposi:

-Kaksi appelsiinia
-Kaksi isoa porkkanaa
- Parin sentin pätkä inkivääriä

Appelsiiniin voi huoletta jättää valkoista osaa mutta porkkanasta kannattaa ottaa kuoret pois sillä muuten maku voi olla hieman kitkerä. Samoin inkivääri kannattaa kuoria.

 

 Tähän jää oikeasti koukkuun! Mehusta tuli todella hyvää, pehmeän makuista ja hyvää flunssan aristamalle kurkulle. Tein tänä aamuna saman seoksen töihin mukaan mutta lisäsin vielä puolikkaan verigreipin joukkoon antamaan hieman happamuutta. Rakastan happamia, "napakoita" mehuja, mutta kurkun vielä aristaessa on hyvä lisätä kirpeitä hedelmiä varovasti.

 

  Netistä ei pahemmin ohjeita erilaisiin mehuihin löydy, joten ainoa keino näyttää olevan keittiökemistiksi heittäytyminen. Nämä perusmehut palvelevat hyvin kunnes flunssa on potkittu pois, mutta listan jatkona on punajuuret, punaherukka, ananas... Aion myös kokeilla miten macan tai vehnänorasöljyn lisääminen mehuun vaikuttaa makuun ja koostumukseen.

 Ettei ihan liian terveelliseksi menisi, pääsivät Espanjasta tuodut Ferrero Rocherin konvehdit "hyötykäyttöön". Espanjassa nämä ovat niin naurettavan halpoja että niitä oli pakko tuoda muutamia rasioita niin tuliaisiksi kuin itselleenkin!

 

 Onko joku muukin hurahtanut tuoremehuihin, kiinnostaako jatkossa jutut mehuresepteistä? 


Kommentit

  1. Adlibriksessä ainakin on paljon aiheeseen liittyviä kirjoja, joskin englannin kielellä ja niissä voi olla eri mittayksiköt kuin meillä. Raakaruokablogeissa on varmasti mehureseptejä. Harmikseni en nyt muista omistamani mehukirjan nimeä, jossa oli mehu- ja smoothie-reseptejä eri tarkoituksiin.

    VastaaPoista
  2. Mehureseptit kiinnostaa, vaikka ei tuota mehulinkoa löydykään (mutta smoothieta voi aina väsätä jos ainesosat on yhteistyökykyisiä). Tykkään itsekin tuoremehuista ja kaupasta ostan vaan tuorepuristettuja mehuja. Kerran kun niitä ostaa niin ei sitten näitä tiivistemehuja tule hommattua enää laisinkaan, eikä asiaa edes ajattele että olisivat halvempia. Smoothieta teen silloin tällöin kotona hedelmistä, marjoista ja tuoremehusta, mutta viimeisimmät ainekset tuli syötyä ennen kuin ne ehti sekoittaa xD

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit