Keskikesän kuvapostaus

Juhannus oli ja meni, ne muutamat vapaapäivät tulivat kyllä niin tarpeeseen kuin olla ja voi! Olen kärsinyt pari viikkoa oudosta unettomuudesta, joka on itselleni erittäin epätavallista, sillä nukun yleensä kuin talvehtiva karhu. Unettomuus näkyy jo töissäkin kun pienikin epäonnistuminen tuntuu kaatavan maailman eikä kärsivällisyyttä tunnu löytyvän niin yhtään, tavarat tippuu käsistä ja aivot on ihan lomalla. Pari vapaapäivää auttoi asiaa hieman mutta edelleen haikailen sellaista päivää että voisin nukkua niin kauan kuin nukuttaa. Siksi tämäkin postaus on enemmän kuvia kuin tekstiä -ajatus ei ihan liiku.


*


 Lomapäivät tuli nukkumisen yhteydessä hyödynnettyä hyvin. Lähdimme perjantai- aamuna isovanhempieni luokse lohikeitto houkuttimena, auton takapenkillä mukana niin uimapuvut, koira kuin ruokaakin. 

Olin ostanut pientä naposteltavaa kaikille; valkohomejuustoa, vuohenjuusto- hunajasekoitusta, lohituorejuustoa sekä ruisnappeja ja sipsejä. Kaikki menivät hyvin kaupaksi, joskaan itse en pitänyt lohilevitteestä. Mies taas oli tehnyt espanjalaista pikkupurtavaa, gazpachoa sekä juustokakkua. Jälkimmäinen on maailman parasta, voisin syödä sitä kakkukaupalla.


 

  Uskaltauduin ensimmäistä kertaa tänä vuonna uimaan! Vesi oli hyytävää ensin mutta sitten siellä pystyikin kellumaan mielin määrin ensishokin laannuttua. Olen aina rakastanut kyseisessä rannassa uimista, voisin pysyä siellä vaikka kuinka kauan. Asiaankuuluvasti ensin istuttiin puusaunassa, sitten uimaan ja takaisin lämmittelemään. Mukana tietysti Blackmilkin uimapuku, tällä kertaa All houses swim Harry Potter- julkaisusta.

 
 

 Saunan jälkeen istuimme hyvän aikaa vain nauttimassa raikkaasta ilmasta ja kauniista ympäristöstä, ennen kuin valmistelimme ruoan. Perinteisesti juhannuksena oli grillattavaa ruokaa sekä itse leivottuja makeita. Jälkiruoaksi oli mansikkakakkua ja espanjalaista juustokakkua, vieläkin kiristää leggingsien vyötärönauha kun vain ajatteleekin sitä ruoan määrää...

 

  Syöminkien jälkeen yleensä pelaamme krokettia mutta tänä juhannuksena se syystä tai toisesta jäi välistä, mutta ehdimme pelaamaan muutaman kierroksen tikkaa. Osumaa sai niin nurmikko, mänty kuin taustalautakin mutta maaliin en millään saanut tähdättyä! Olen aina ollut huono tähtäämään ja mieskin on aina kauhuissaan kun meinaan heittää jotain.

 

 Toto- cairnin seurana mummilassa on Merri- kettuterrieri, joka on jo vanha leidi. Edelleen ihanan pirteä mutta ei jaksa ihan samaan malliin, välillä kramppaa jalka eikä leluakaan viitsi takaisin tuoda sitä heitettäessä. Silti pitää olla kaikessa mukana eikä varmasti jäädä jälkeen! Koko juhannuksen kaksi koiraa laukkasi ympäriinsä yhdessä, toinen frisbee suussa ja toinen kannusti.


  Meinasi ihan unohtua; juhannusasu! Ennakoin syömisen määrän ja päädyin laittamaan päälle Blue galaxy maximekon. Illan viiletessä laitoin alle matteleggingsit sekä pitkähihaisen, niillä pärjäsi ja oli äärettömän mukavaa. Seuraavana päivänä vedin päälle Marauders map- mekon villatakin kera, ei ihan ollut hihaton sää. Kaikesta kerrostamisesta huolimatta en välttynyt itikanpistoilta, nilkat ovat täynnä puremia!

 

 Kokonaisuudessaan ihana, perhekeskeinen juhannus jossa sai hieman ladata akkuja tulevia työviikkoja varten. Syötyä tuli varastoon, Toto juoksi itsensä väsyksiin ja ennen kaikkea ei tarvinnut olla kaupungissa vaan sai nauttia omakotitalon rauhasta järven rannalla.

 


Toivottavasti teilläkin oli yhtä rentouttava ja ihana juhannus!


Kommentit

Suositut tekstit