Päiväni kuvina: Kosmetologiyrittäjän päivä

Ajattelin tehdä pienen kurkistuksen kosmetologiyrittäjän arkipäivästä, sillä kohta on kaksi kuukautta yrittäjyyttä takana, paljon opittuna ja vielä enemmän edessä. Aamulla oli lappu kännykän päällä että muistaa räpsiä kuvia ja siitä se sitten lähti...

*

Klo 10: Venyin ja vanuin sängyssä puhelimen kera ja jossain vaiheessa vihdoin nousimme aamupalalle. Juustosämpylää avokadon ja teen kera, jakso Dr. Housea (en ymmärrä tämän ohjelman suosiota, viihdyttävää se on mutta juoni kovin toistava) ja muuta epämääräistä pyörimistä kuten aina kun työpäivä alkaa kesken iltapäivän, tällä kertaa kello 14.

Klo 13: Perusmeikki johon sisältyy Lorealin Million lashes- ripsari, Maxfactorin CC-voide, BareMineralsin Mineral Veil, The Body Shopin poskipuna ja Dermosilin aurinkopuuterikuulat. Jos oikein jaksavalla tuulella olen, saatan piirtää kulmatkin mutta tänään jäi välistä kun oli pohjalla tuore väri.

  Klo 13:15: "Mulla ei ole mitään päällepuettavaa!" viime hetken vaatekriisi, tyytyminen tämän hetken lempileggingseihin (littlefinger) ja autoon kohti töitä. Puhelimesta Moulin Rouge:n soundtrack, moottoripyöräilijä näytti peukkua lauleskelulleni -olen kiitollinen ettei ikkunoiden läpi kuule mitään.

Klo 13:45: Hoitolan ovet auki, tuulen takia ei voinut laittaa ständiä ulos. Ulkokenkien vaihto työkenkiin, tuulen ja sateen jäljiltä takkuisen hiuksiston epätoivoinen harjaus ja tiukka ponnari jotta tukka pysyy poissa tieltä. Tänään liikkeen omistaja Jenni oli reissun päällä ja olin yksin pitämässä linnaketta pystyssä -kassalta löytyi kannustava post-it- lappu.


 
 

13:50: Oma työtakki unohtui, lainaan Phytocèanen takki. Häpeällisesti kiristi lantiolta...


Klo 13:55: Viimeiset tavarat kasaan ensimmäistä asiakasta varten. Tulossa oli seniori kenen varpaankynnet leikataan säännöllisesti, joten tuoli pystyasentoon, leikkurit, hengityssuoja, desi sekä viila käden ulottuville ja muovit paikalleen. Musiikiksi valikoitui 60- luvun parhaimmat- lista. Klo 13:30: Asiakkaan kynnet siistitty ja jalat kosteutettu Footlogixin vaahdolla, maksu otettu ja kuitti annettu. Jäljelle jäi hyvin aikaa siivota hoitohuone kuntoon seuraavaa asiakasta varten, joka oli tulossa värjäyttämään kulmia ja ripsiä sekä laittamaan geelilakat viikonlopun juhlia varten.


 Klo 14:30: Ripsien ja kulmien kestovärjäyksen sekä kulmien muotoilun jälkeen päätimme vielä panostaa silmänympäryksiin ja laitoin asiakkaalle ihanan Phytocèanen silmänaamion. Vaikutusaikana pohdimme geelilakkojen väriä ja tulevien juhlien mekkovalintaa.

Klo 14:40: Asiakkaan pyynnöstä lakkasimme varpaankynnet kauniilla kirkkaan oranssilla, jotta kynnet olisivat kauniit avoimissa kengissä.


 N. klo 15: Kun kulmat, ripset ja varpaankynnet olivat kunnossa, oli geelilakkauksien vuoro. Suosikiksi nousi Artistic Colour Glossin kaunis lämpimän oranssi ja lisäsimme peukaloon sekä nimettömään hieman Dazzled- kimallelakkaa sekä pienen "timantin".


Klo 16:15: Kynnet on saatu valmiiksi ja asiakas ostaa mukaansa Ciaten ihanan tuoksuista pumppupullossa olevaa käsirasvaa viedäkseen sitä tuliaisiksi.

 *Ennen seuraavaa asiakasta hörpin nopean välipalajuoman ja viikkailen pyykkejä.*


Klo 17: Rakennekynsien huoltoon saapuu asiakas joka oli teettänyt tutullaan kynnet eivätkä ne olleet mieleiset. Kasvurajaa oli myös reilusti ja hieman ilmaantunutta reunaa. Yllä näkyvät teetetyt kynnet kun olin jo ehtinyt viilata värin pois sekä tasoittaa pintaa hieman. Toiveena oli kapeammat, sirommat kynnet, joten ohensin reilusti, suoristin kynnen muodon ja huolsin kasvurajan, korjaten muotoa Artisticin Rock Hard- geelillä. Aikaisempi koristelu oli ollut pinkki, mutta tällä kertaa väriksi valittiin kaunis musta hopeisella glitterillä, nimettömiin valkoinen ja muutamia sydänstrasseja.


Klo 19: Tyytyväisen asiakkaan lähdettyä siivosin kynsipöydän huollosta aiheutuneesta kynsipölystä sekä geelilakkatahroista. Klo 19:15: Hoitolan ovi kiinni, Spotifystä hieman mieltä nostattavaa musiikkia ja siivous päälle! Tiskit puhtaaksi, jalkahoitovälineet putsariin ja kasvohoitovälineet omaansa.


 Klo 19:35: Loput pyykit viikattu kaappiin. Loraus limen tuoksuista puhdistusainetta lavuaariin ja lattian pesuun.


 N. klo 20: Kassan sulkeminen ja päiväraporttien tulostus, kuittien pikainen järjestys ja käteisen tarkistus.


 Klo 20:15: Valojen sammutus, hoitohuoneen loppusilaus. Pyykkikoneen täyttö seuraavaa päivää varten, kahvikone valmiiksi ihan harjoituksen vuoksi (en juo kahvia joten konekin hieman vieras, asiakkaat ja Jenni juovat) ja työkenkien vaihto omiin.


 Klo 20:24: Sateessa autolle ja huoahtaen istumaan. Päivä pulkassa!*
Olen seuraavat kaksi päivää Vammalassa vanhojen kirjojen messuilla, jossa toisena päivänä isoäitini Anneli Kivelä on haastattelussa Katajamäki- kirjoista puhumassa. Eli työkengät ja -takki naulaan hetkeksi ja vaihto vapaalle!

Kommentit

Suositut tekstit