Artistic Rock Hard- geelikoulutusOlin tämän viikon keskiviikosta perjantaihin Royal Pink:llä Artisticin Rock Hard- rakennekynsikoulutuksessa. Ensimmäisenä päivänä istuimme teoriassa monomeereja ja polymeereja opetellen mutta toisena päivänä pääsimme kokeilemaan miten kynsien teko sujuu. Olin aikaisemmin kokeillut yhdet kynnet kouluaikana, mutta ne tehtiin tipeillä ja Mosaicin geeleillä. 

 Kuvittelin että kokemus kynsien geelilakkauksesta ja manikyyrien teosta saisi rakennekynnet tuntumaan kuin lasten leikiltä mutta tuosta vain istuin pöydän ääressä, sivellin kömpelösti kädessä ja ihmetellen miten geelin saa hallintaan ja kuinka voi viilaaminenkin olla niin tarkkaa!


 Ensimmäisissä geelikynsissä kesti huimat viisi (!) tuntia ja päällä oli jatkuvasti oikein tuskanhiki. Eteneminen oli kömpelöä, viila ei totellut ja joka kynnen muoto oli erilainen. Lisäksi mallillani ei ollut maailman helpoin kynnen muoto, joka teki asiasta vielä haastavampaa. Päivän päätteeksi vannoin etten ikinä tee yhtäkään paria geelikynsiä!

 Toinen päivä kuitenkin alkoi uudella asenteella ja rennommalla otteella. Edellisen päivän opit olivat painuneet syvälle kovaan päänuppiin ja viilakin pysyi kädessä eri tavalla. Sivellin ei tuntunut enää vieraalta ja geeli pyöri yhteistyöhaluisesti kynnen pinnalla. Sain sekä muotit että geelit paikalleen puolessa siitä ajasta mitä ensimmäisissä kynsissä (muottejakin meni roskiin vain kaksi, edellisenä päivänä lähemmäs kymmenen!) ja otettuani muotit pois oli raakaversio jo huimasti parempi kuin aikaisemmin. 

 Mallini halusi lyhyet kynnet joten viilasin pituudesta reilusti pois sekä pyöristin kärkeä. Viilauksessa kesti kauan aikaa sillä opettajamme on erittäin pikkutarkka -mikä välillä kiristi hermoa, mutta lopputulos oli niin ihana että tajusi miksi tarkkuus on plussaa. Kaikki muhkurat ja kuopat käytiin läpi niin että kynnen pinta oli sileä ja muoto siro. Ei mitään lapiokynsiä tänne!


  Lopuksi teimme ranskalaisen lakkauksen edellispäivän kynnen peittävän geelilakan sijasta. Opettelin hieman uudella tavalla, dotting toolia käyttäen ja jälki olikin yllättävän tarkkaa sekä työstäminen helppoa. Päälle tuli geelilakoistakin tuttu päällysgeeli, jonka jälkeen kynnet puhdistettiin ja ihailtiin jälkeä. 

 Koska kyseessä on harjoittelukynnet -ja niitä tulen tekemään vielä pitkään- ei ole takuuta että ne pysyvät sen neljä viikkoa putkeen mutta pikkuhiljaa ote tulee varmemmaksi ja kynnetkin pysyvät tiukemmin. Ero oli jo niin iso kahden päivän välillä että ehkä seuraavat kynnet saa tehtyä jo reilusti alle neljässä tunnissa..! Nyt tavoitteena ensi kurssipäivään mennessä on tehdä 10 asiakkaan kynnet, ottaa kuvat ja koota niistä portfolio. Ne saa aika lailla materiaalikustannuksilla joten jos Tamperelaisilla on kiinnostusta sekä aikaa tulla koekaniiniksi, pistäkää ihmeessä viestiä.


 Ja lopputuloksia! Oman mallini kynnet ovat kuvan yläreunassa keskellä. Kaikki saivat yhtä aikaa kynnet valmiiksi joka oli hienoa verrattuna edellispäivään. Isoa edistystä!

 Kynsien valmistuttua saimme vielä tehdä hieman ekstrahemmottelua kuiviin käsiin; piparminttu- ja vaniljakuorinnat sekä -voiteet! Ihastuin kuorintaan niin täydellisesti että nappasin mukaani pienet purnukat koitettavaksi. Kuorinta jätti äärettömän pehmeät, hoidetut kädet ja voiteen lisättyäni ei ollut kuivista kohdista tai kynsinauhoista enää tietoakaan.


Kaiken kaikkiaan Rock Hard- kurssi oli nimensä mukaisesti hard. Korkealaatuisen, tarkan opetuksen ansiosta ote kynsien tekoon vahvistui kuitenkin koko ajan ja harjoittelun myötä aikaakin tulee menemään vähemmän. En malta odottaa että pääsen tekemään ensimmäisiä harjoittelukynsiäni hoitolassa!


Kommentit

Suositut tekstit