Sokeria joka tarpeeseen

  Maanantain vietin Helsingissä, Katin Kosmetiks- yrityksen tiloissa. Olen jo reilu vuosi sitten käynyt sokerointikurssin ja saanut paperit käteen, mutta halusin käydä virkistämässä muistiani ja opetella intiimialueiden sokeroinnin. Ennen lähtöä kokeilin sokeroida sääriä toisen merkin tuotteella ja ero oli käsiteltävyydessä niin iso, että olin kyllä erittäin tyytyväinen saadessani taas käsitellä Alexandrian sokereita!
 

Niille joille sokerointi on vielä vieras käsite, tässä tekstinpätkä minkä kirjoitin hoitolammekin sivuille:  

 "Sokerointi on hellävarainen tapa poistaa ihokarvat jopa intiimialueilta, 
sillä sokeri ei tartu eläviin ihosoluihin ja karvat poistetaan niiden kasvusuuntaan jolloin ne eivät katkeile sekä on mahdollista poistaa jopa 2mm:n pituisia karvoja. 
 
Sokeri ei ole kuumaa eikä polta ihoa, se on 100% luonnontuote eikä ole testattu eläimillä. Sen avulla saadaan tehokkaasti ja hygieenisesti vähennettyä karvankasvua ja on hyvä vaihtoehto niille joille vahaus ei jostain syystä sovi. Sokeri toimii myös vartalon kuorinnassa, erinomainen esimerkiksi ennen itseruskettavaa. "

 Nimensä mukaisesti tämä karvojenpoistoaine on sokeria, johon on sekoitettu arabikumia, vettä ja sitruunan mehua pitoisuuksia vaihdellen, jolloin tuloksena on eri vahvuisia, meripihkan värisiä tahnoja. Sokeroija ottaa hanskan peittämällä kädellä tarvittavan kokoisen määrän ainetta kädelleen, pyörittelee sen joustavammaksi palloksi ja levittää asiakkaan iholle. Sokeri levitetään vastakarvaan ja poistetaan myötäkarvaan nopealla ranneliikkeellä, jonka jälkeen sokeria pyöritellään hetki ja jatketaan samalla lailla kunnes kaikki epätoivotut karvat ovat poissa. 

 Kuulostaa helpolta, mutta ei ole! Oikeaoppinen sokerointi vaatii kuukausien harjoittelua että se alkaa sujumaan kunnolla ja silloinkin preppauskurssi silloin tällöin on hyväksi. Kummasti se taito silti jää takaraivoon vaikka on hetken tekemättä, sen verran sujuvasti lähti kuitenkin rullaamaan. Uusi tuttavuus kurssilla oli tällä kertaa brassi (brasilialainen), eli naisten intiimialueen karvanpoisto jättäen vain pienen tupsun karvaa tai sitten L.A. eli kaikkien karvojen poisto.

 

 Tulin aamulla liian aikaisin paikalle enkä kokenut teoriaosaa hyödylliseksi käytyäni sen jo aikanaan, joten lähdin kaupungille kiertelemään miehen kanssa. Sokeroinnin lisäksi tähtäimenä oli kaksi asiaa; Vierailu Lushilla ja kauppakeskus Arabiassa Cinnabon- kahvilassa. Lush oli onneksi ihan lähellä koulutuspaikkaa joten pääsin sinne muutaman minuutin kävelyn jälkeen ihailemaan uusia tuotteita ja haistelemaan pyörryttäviä tuoksuja. Melkein kirjaimellisesti, sillä jos jään myymälään pidemmäksi aikaa niin hajujen sinfonia saa pienen päänsäryn aikaiseksi...

 

  Myymälässä oli todella monia uusia tuotteita joista en ole pysynyt kärryillä. Äitienpäiväksi oli lilaa suihkugeeliä, uutuutena saapunut ihon "hoitoaineita" jotka laitetaan suihkussa ja jätetään iholle, tuorenaamioissa oli uusia herkkuja... Viimeksi vieraillessani en myöskään ollut huomannut mitään meikkejä, joita olisikin erittäin mielenkiintoista päästä koittamaan.

 Pistin kuitenkin kukkaron nyörit tiukemmalle ja otin vain mitä tulin hakemaan eli HG- tuotteeni Rehab- shampoon. Hiukseni ovat edelleen hieman vahingoittuneet ja Rehab pitää ne äärettömän ihanassa kunnossa. Ennen tätä Holy Grail- löytöä en uskonut että mikään shampoo voi oikeasti hoitaa ja panostin lähinnä hoitoaineisiin, mutta kokeiltuani kerran ei ollut tietä takaisin. Ainoa shampoo mitä voisin käyttää ilman että laitan hoitoainetta jälkeenpäin ja se sanoo jo paljon!

 

 Lounaalle menimme ystävämme suosituksesta friends & brgrs- hampurilaisravintolaan. Olin hieman skeptinen sillä jonotusaika oli 25 minuuttia, annokset näyttivät pieniltä ja noh, vain hampurilaista? 

Olin väärässä. Paikan hampurilaiset olivat tuoreita ja hyvistä raaka-aineista valmistettuja herkkuja jotka eivät olisi voineet olla kauempana Hesburgerin, Macdonaldsin tai American Dinerin rasvapurilaisista. Ranskalaiset olivat suomalaisista perunoista viipaloituja ja rapeaksi paistettuja ilman ylisuurta rasva- ja suolakuorrutusta. Annos oli juuri sopivan kokoinen täyttämään mahan pitkäksi aikaa enkä ole mistään muualta löytänyt yhtä raikasta herkkua yhtä pienellä hinnalla. Todellakin uusi suosikkipaikka Helsingissä käydessä! Millä tempulla tämän saisi myös Tampereelle?

 

  Ilokseni voin ilmoittaa että onnistuimme myös löytämään kauppakeskus Arabian. Cinnabon- pullat täyttivät lupauksensa ja ylikin ollessaan niin yltiömakeita että kumpaakin meistä ällötti lievästi kaikki makea koko loppuillan ja mukaan otetut pullat ovat edelleen kaapissa, koska huhheijaa. Tuli ainakin herkkupäivä hyödynnettyä kunnolla!

 

 Sokeria siis riitti yllin kyllin koko päivän. Illan suussa kurssin loputtua nappasin mukaani kaikki tuotteet hoitolalle ja suuntasimme kohti kotia. Nyt hoitolassa on tarvittavat sokerit ja oheisvälineet sokerointia varten, onhan se kesäkin jo tulossa ja mikä sen parempi aika saada talviturkki poistettua! Silittelen itsekin kurssilla sokeroituja sääriäni koko ajan, jopa tatuointi kirkastui huomattavasti kun kuollut ihokerros kuorittiin pois. Nyt kun vaan jaksaisi ylläpitääkin niin kesällä olisi koko ajan pehmoiset sääret, kainalot ja bikiniraja. Suutarin lapsella ei ole kenkiä ja...niin.

  

  Ensi viikolla odottaa Royal Pinkillä Rock hard- geelirakennekynsikoulutus, josta koitan saada tännekin mahdollisimman paljon kuvia! Useimmiten laitan tekemieni kynsien kuvia hoitolan FB- sivuille jos niitä joku haluaa kurkkia niin löytää täältä.


Kommentit

  1. Nämä sinun blogipostaukset on aina yhtä mukavaa ja mielenkiintoista luettavaa. ^^ Tuo sokerointi kuulostaa mielenkiintoiselta, mutta maksaa varmaan maltaita ja jotenkin olen aina pohtinut sitä haarojen levittämistä toiselle ihmiselle (joka ei ole puoliso xD), mutta toisaalta kosmetologitkin tekee työtään siinä missä gynekologit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, kiitos! :) Sokerointi ei ole kallista verrattuna siihen kuinka kauan karvat pysyvät poissa ja siihen ettei tarvitse tehdä sitä itse! Sitä ei ainakaan tarvitse huolehtia että menee vieraalle "levittämään haarojaan" sillä me kosmetologit olemme nähneet jo niin monta asiakasta että keskittyminen on aina vain tehtävään ja karvoihin, ei sitä huomaa mitä osaa katselee :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit