Espanja: Malaga, Sevilla, Azuaga...

Viime syksynä lähdin avomiehen kanssa hänen kotikonnuilleen Espanjaan noin reilun viikon mittaiselle reissulle, ja siitä raportointi jäikin sikseen kun blogi jäi kasvattelemaan hämähäkinverkkoja. Korjaan vahingon nyt! Luvassa paljon kuvia ja vähemmän tekstiä, näin varoituksena niille jotka eivät niitä jaksa katsella. Kuva kun kertoo tuhat sanaa. Pahoittelen myös jo etukäteen sikinsokin olevia kuvia, blogger heitteli ne miten sattuu enkä saanut korjattua..

 En ole itse käynyt missään lämpimässä maassa vuosiin, viimeisin "lämmin reissu" taisi olla Kyproksen matka kun olin n.14 vuotias. Alkuvuodesta käväisin kyllä Skotlannissa kiertoreissulla mutta se oli lämpimästä kaukana! Joten Espanja toi tervetullutta vaihtelua normaaliin harmaaseen ja kylmään arkeen tällaiselle herkälle palelijalle.

 Lensimme siis Malagaan, josta miehen vanhemmat meidät hakivat. Halusimme kuitenkin hengähtää hiukan ennen pitkää ajomatkaa Sevillaan joten sain ensikosketukseni ihanaan merenrantaan! Se lämpö, hiekka varpaissa, kylmät juomat ja aurinko olivat jotain ihan huumaavaa. Vaihdoin kengät varvastossuihin ja farkut mekkoon, aurinkolaseja kaivaten -ne kun meinasin ostaa vasta paikan päältä, mutta pahaksi onnekseni laskeutuessamme oli juuri siesta joten kaikki paikat olivat kiinni. Hiki valui pitkin suomalaista, punoittavaa naamaani siinä missä miehellä ja hänen vanhemmillaan oli pitkät hihat, ei hiestä tietoakaan ja naureskelivat tuskalleni. Sevilla oli aluksi hieman pettymys, sillä miehen vanhemmat asuivat sellaisella alueella jonne ajettaessa näki lähinnä kerrostaloja ja likaisia kadunvierustoja. Sevillaa myös ympäröi paljon teollisuusrakennuksia ja kauppoja, sekä tietysti pikaruokapaikkoja. Olin odottanut palmuja, nätimpää ympäristöä ja katujen vilinää...mutta mies vakuutti että niitä tulisin näkemään kun pääsisimme kiertelemään keskustassa. Ja oikeassahan hän oli.


 Meidät oli myös kutsuttu vieraiksi miehen kaverin häihin, joten olin ostanut sitä varten tummansinisen pitkän mekon. Mutta se ei ollut ihan tarpeeksi Espanjalaisten mittapuulla, vaan miehen äiti lykkäsi vielä mukaan kimaltelevan pikkulaukun ja koristeellisen perinnehuivin. Kaduin kovasti hääpaikalla etten vielä ottanut vastaan muita koruja, sillä olin auttamatta kovin vaisu kauniiden espanjalaisnaisien rinnalla, joilla oli päästä varpaisiin kiharrettu, koristettu, meikattu ja värikäs olemus. Espanjalaishäät olivat upea kokemus, sillä tunnelma oli jotan uskomatonta suomalaiselle! Rentoa, puheliasta ja ihan ilman alkoholia. Toki myöhemmin oli avoin juomabuffet tarjolla.

Pieni kulkukoira kävi hakemassa rapsutuksia. Säikky raasu, kävi sääliksi :(Pääsin myös näkemään parin tunnin ajomatkan päässä olevan pikkukylän, Azuagan. Siellä jokainen tuntee jokaisen ja ihmetteleviä tuijotuksia tuli paljon tällaiselle tatuoidulle punapäälle, sillä kyseiseen kylään ei paljon turisteja eksy.Perinteistä espanjalaisruokaa: Itse valmistettua porsaan lihaa, leipää, vahvaa punaviiniä, juustoja ja salaattia.
Kaunis hautausmaa. Hiljainen, huolellisesti hoidettu ja tuoreita kukkia lähes kaikilla sukuhaudoilla.

Näkymä kylän laidalla olevalta kukkulalta

 Kävimme ihanassa Italicassa eli vanhassa roomalaisessa kylässä, Sevillan Katedraalissa, Plaza de Españassa jossa Star Warsin kohtauksiakin on kuvattu ja Alcazares-puutarhassa. Kaikissa näissä olisin voinut viipyä ikuisuuksia, ja otin satoja kuvia. Oli todella vaikea valita vain muutamia mitä näyttää!

Italica:
Katedraali:Plaza de España:Alcazares:
 Yksi asia Espanjassa oli kuitenkin sisäiselle kulinaristilleni yli muiden; ruoka!


TIlatessani tortilla-sipsejä en osannut odottaa valtavaa lautasellista lämpimiä, tahmeita lastuja, avocadoa, tomaattia ja juustoa! Siitä riitti koko ryhmälle.

Tabla de jamón con salmojero

Nämä jäätelöt olivat äärettömän hyviä ja valikoimaa oli kymmeniä!

Paras ruokapaikka ikinä. Lautasen kokoiset entrecote-pihvit jälkiruokineen olivat 11e! Taso oli aivan samaa esimerkiksi Stefan's Steakhousin kanssa. Kuola valuu...

Tapas! Kuvassa näkyvä burger mahtui kämmenelleni, ja oli pienempi kuin viereiset sipsit.

Espanjalaiset syövät usein aamupalalla jotain makeaa. Churros con chocolate!Eikä reissu lämpimään maahan olisi mitään ilman rannalla löhöilyä:Muutamia yksityiskohtia matkan varrelta:

Graffiti elokuvateatterin seinässä

Sauronin kypärä lohikäärmebaarissa!

Graffiteja nämäkin, äärettömän ihanasti tehty
Katutaiteilija, elävä patsas


Reissu oli itselleni täynnä kaikkea uutta, sillä edellisillä lämpimän maan matkoilla olin sen verran pieni etten muista kaikkea. Tallensin kaiken mahdollisen kameran kautta, söin itseni ihan pullaksi ja nautin -sekä kärsin- auringonpaisteesta, rakastuin kauniisiin rakennuksiin sekä halpoihin hintoihin. Onneksi tiedossa on uusia matkoja halpojen pihvien ja aurinkorantojen äärelle miehen suvun eläessä Espanjassa! Siihen asti täytyy vain katsella kuvia ja säästää rahaa...

Kommentit

Suositut tekstit