Ripsien pidennykset ja ihonhoito öljyillä

 Olen käyttänyt ripsienpidennyksiä nyt reilun vuoden verran, enkä ainakaan lähiaikoina ole ajatellut näistä luopuvani. Olen erittäin aamu-uninen ihminen, joka usein herää puoli tuntia ennen lähtöä ja vitkuttelee kuitenkin niin että ponkaisee ylös sängystä vartti ennen lähtöä, eikä siinä hötäkässä hampaiden pesun lisäksi paljon meikkausta ehdi ajatella. Omat ripseni ovat ohuehkot ja värittömät, joskin aina olleet suht pitkät. Kasvatin ennen pidennysten ottoa ripsiäni Neulash-ripsiseerumin avulla, ja se kyllä tehosi! Ripseni olivat pitkään aikamoiset huiskut, mutta edelleen todella ohuet ja hieman "hämähäkkimäiset".

Vanha kuva ja Neulashilla kasvatetut omat ripset.

 Varasin sitten 20-vuotissynttärieni kunniaksi itselleni matkan Skotlantiin, ja tiesin olevani pulassa ripsien suhteen. Koska ripseni olivat niin pitkät, ne osuivat koko ajan kulmaluuhun ja sotkivat ihon ripsiväriin. Mikään veden- tai rasvankestävä ripsiväri ei tuntunut pysyvän, joten kuinkahan huonosti ne pysyisivät Skotlannin kosteassa ilmastossa? Tässä vaiheessa päätin kokeilla pidennyksiä, vaikka aikaisemmin ajattelin että ne ovat ihan turhat kun on ripset omastakin takaa. Ajattelin pitää niitä vain matkan ajan -mutta niin vain jäin koukkuun niiden helppouteen ja näyttävyyteen, enkä ole luopunut niistä sen koommin.


Pahoittelut kuvien laadusta, hankin uuden kännykän ja sen kamera on vielä opettelun alla!

 Ensimmäiset ripseni kävin ottamassa täällä Tampereella Bling- ripsi- ja kynsistudiossa, mutta siitä eteenpäin kävin silloisella luokkakaverillani huollossa. Pidän suoraan sanottuna tuloksesta paljon enemmän, sillä nykyisellä tekijällä on alla ripsien tekoa jo vuosia ja tulos ei todellakaan ole klimppinen tai sotkuinen! Hänellä ja siskollaan on nykyään aivan ihana hoitola, Olo Urban Spa, jossa saa kaikkea ihanista Comfort Zonen hoidoista sokerointiin, rakennekynsiin ja ripsiin.

 Omat ripseni tehdään yleensä 13mm pituudella, välissä kokeilin myös 14mm pituutta. Mutta jostain syystä ripseni ovat muuttuneet lähiaikoina ja pidennykset ovat pysyneet hieman huonommin, joten palasimme 12mm pituuteen ettei ripset kasvaessaan kääntyile niin ikävästi. Toivon että ripsien kummallinen käyttäytyminen palaisi vähitellen normaaliin, jottai saisin räpsyripseni takaisin. Olen aina rakastanut hieman pidempiä ripsiä, ja vaikka nämäkin ovat pitkät, ovat ne saman mittaiset kuin mitä omat ripseni olisivat ilman pidennyksien rasitusta.


Ripseni ovat tässä kuvassa harjaamatta, joten normaalisti olisivat asettuneet siistimmin:)


 Ripsienpidennykset maksavat usein 100-140e jos ne tehdään ensimmäistä kertaa, ja huollot paikasta riippuen 60-90 euroa. Huollossa kestää tekijästä riippuen tunnista kahteen, ja oma ripsientekijäni onkin ihan huippu tämän suhteen, sillä hän saa minulle tuuhean, kauniin räpsyrivistön alle tunnissa vaikka entiset pidennykset ovat lähes kadonneet. En siis hevillä aio tekijää vaihtaa!
 Ripsien kanssa saa varoa ettei laita öljypitoisia aineita silmien lähelle, esimerkiksi öljypitoista silmämeikinpoistoainetta, ja harjata kannattaa muistaa päivittäin jotta rivistö pysyy siistinä. Ripsiä ei huomaa mitenkään, ne eivät ole sen painavampia kuin omatkaan eivätkä ne haittaa kokemukseni mukaan missään asiassa. Jotkut ihmiset ovat herkempiä pidennyksien kiinnityksessä käytettävälle liimalle, mutta esimerkiksi itse olen herkistynyt kaiken maailman silikoneille ja mm. laastareissa käytettävälle akryyliliimalle, enkä saa mitään oireita pidennyksistä. Silmämeikkiä voi käyttää normaalisti, kun muistaa käyttää öljyttömiä tuotteita ja varoa hankaamasta ripsiä.

*

 Öljypitoisista poistoaineista päästääkin lupaamaani aiheeseen eli öljyihin. Itse olen kamppaillut vuosia ongelmaisen ihoni kanssa, jota ensin vaivasivat epäpuhtaudet ja sitten ylenpalttinen kuivuus. Omaan ohuen, herkän ja couperoottisen ihon joka kaipaa runsasta kosteutusta vuoden ympäri. Ihoni oireili herkästi kaikkien valmiiden voiteiden silikoneihin ja mineraaliöljyihin tukkeutumalla ja mikään voide ei ollut tarpeeksi tehokas, vaikka kuinka läträsi tai kerrosti monia voiteita päällekkäin.
 Sitten luin erilaisten öljyjen käyttötarkoituksista, ja tilasin iHerbistä ensimmäiset öljypulloni kokeiluun. Aprikoosinsiemenöljy ja manteliöljy saivat jo ison eron aikaan, ihon kuivuuden selvästi vähentyessä. Käytin aprikoosinsiemenöljyä iltaisin Erisanin yövoiteen parina, ja manteliöljyä päivisin Frantsilan ruusuvoiteen kanssa. Kaipasin kuitenkin vielä enemmän tehoja varsinkin talven tullessa, joten otin kokeiluun kookosöljyn. Tätä ihmeainetta en voi korostaa tarpeeksi! Kun laitoin illalla kookosöljyä kasvoille, ei kuivuus vaivannut enää ollenkaan. Päiväksi vaihdoin kevyen manteliöljyn sijalle aprikoosinsiemenöljyn. Ja ihoni on tosiaan erittäin kuiva, eli kasvojen iho oikeasti rapisee irti ja meikin käyttöä ei voi harkitakaan.
 Kun talvi oli mennyt ohi, heräsin kuitenkin huomaamaan että couperosa oli päässyt hieman leviämään poskipäillä ja iholta löytyi epäpuhtauksia. Kuivuusongelman sain ratkaistua, mutta halusin löytää jonkun luonnollisen ratkaisun lievittämään kasvojen kirjavuutta. Päädyin ostamaan Ruohonjuuresta luomuarganöljyä, jota aloin käyttämään iltaisin. Olen nyt käyttänyt helmikuusta alkaen arganöljyä iltaisin perusvoiteen kanssa ja päivisin manteliöljyä ruusuvoiteen parina, eikä ihoni ole ikinä ollut näin tasainen. Epäpuhtauksia tulee harvoin, couperosa on rauhottunut huomattavasti ja iho on ylipäätään kuulaan näköinen.

 Enää en lähtisi vaihtamaan ihonhoitorutiiniani toisenlaiseen, kun olen löytänyt toimivat tuotteet. Öljyt imeytyvät ihooni paljon paremmin ja tekevät suuren eron verrattuna kaikkiin niihin valmiisiin voiteisiin mitä kokeilin. Yhdistän öljyn yleensä Aqualan Plus- voiteeseen iltaisin ja päivisin Frantsilan ruusuvoiteeseen, aqualanin antaessa hieman lisäpotkua ja ruusuvoiteen suojatessa, hoitaessa couperosaa ja se tuoksu! Omani on juuri loppumassa ja ostan ehdottomasti uuden tuubin. Frantsilan tuotteet ovat luomusertifioituja ja ne tehdään suomessa.
 Myös kasvojen pesuaineet vaikuttivat omaan ihooni, ja vaihdoin talven ajaksi yleensä käyttämäni puhdistusgeelit ja -maidot Lumenen öljyputsariin. Siinäkin rakastuin ensimmäisenä tuoksuun, joka tosin jakaa varmasti mielipiteitä ollessaan hieman vanhanaikainen. Koostumus on -yllätys yllätys- öljymäinen, mutta puhdistaa ihon hyvin. Hieman järeämmälle meikkivoiteelle suosittelen tätä tosin vain kaksivaiheisen puhdistuksen toiseksi osaksi.  

 Kasvoveden vaihdoin kuvassakin näkyvään aloe vera- sekä ruusuvesisekoitukseen, joka kosteuttaa ihoa ja tasoittaa punoitusta. Tuoksu on myös samaa sarjaa ruusuvoiteen kanssa, joskin miedompi. Suosittelen todella vahvasti niille joilla on yhtä herkkä sekä punoittava iho kuin allekirjoittaneella, ja kosteutus on tarpeen.

Kommentit

Suositut tekstit