Sohvaperunan kuntoprojekti

Kuten muutamassa postauksessa käykin ilmi, olen parhaillaan painonpudotusurakassa joka etenee hitaasti mutta varmasti. Pituutta ei löydy paljon, vain 161cm, joten ne ylimääräiset kilot näkyvät ja kauas. Itselläni rasva kertyy vyötärölle, käsivarsiin ja kasvoihin - viime espanjan reissun kuvat herättivät aika karusti tajuamaan tilanteen. Noin 15 kiloa pitäisi karistaa että paino olisi normaalilukemissa, eli 67 kilosta lähdin liikkeelle ja tällä hetkellä olen tarkalleen 64,8kg. Tämä paino saattaisi hyvinkin olla normaalin rajoissa jos kropassa olisi lihasta, mutta se on ihan rehellistä kunnon läskiä. Olen aina ollut huono liikkumaan, enkä ole löytänyt omaa lajiani. Mutta itseäni inhottaa se että hengästyn herkästi, ohikulkevat mummot mennä kaahottavat ohi paremmalla pohjakunnolla kuin minä. 

 Joten otin itseäni niskasta kiinni aloittamalla herkkulakon ja sitä myötä terveellisemmät elämäntavat. Se oli jo iso askel, sillä ennen motivaatio on tippunut toisen päivän jälkeen ja palasin sipsikulhon ääreen, ja sen takia nämä kilot ovatkin tulleet. Mutta tuon lisäksi päätin aloittaa pienen projektin -tahdon kivuta rappuset ylös tai juosta bussin kiinni ilman sydänkohtauksen riskiä! Latasin kännykkään Couch to 5K- ohjelman, ja eilen vetäisin ensimmäisen osan. 

Kuvituskuva Googlesta

  Ohjelma kertoo aina mitä sinun pitää missäkin hetkessä tehdä. Koko harjoitus kestää puoli tuntia, siitä alkuun 5min lämmittelykävely ja lopussa 5min rauhallinen kävely jotta saa kropan hieman rentoutumaan harjoituksen päätteeksi. Ensimmäinen viikko on juoksua 1 minuutti,  jonka perään kävelyä 1½min. Sekin oli itselleni jo tuskaa, mutta läpi meni! Seuraava harjoituspäivä on tiistaina, väliin jää aina lepopäivä. Ohjelma on tehty kolmelle harjoituskerralle per viikko, ja se on minulle juuri sopiva. En tahdo pingottaa liikaa, sillä jos alan stressaamaan niin on luovuttaminenkin lähellä.

 Liikuntaintoa sysäsi hieman niinkin pinnallinen asia kuin kunnon varusteiden hankinta! Aikaisemmin olen mennyt ulos vanhassa, sinisessä tuulitakissa joka hengittää yhtä paljon kuin muovipussi, sekä huonosti istuvissa housuissa jotka saavat pahan mielen aikaan jo pukiessa. Ne päällä näytin lähinnä sillan alta ryömineeltä, olo oli iso ja se ei pahemmin innostanut ulkoilemaan. Mutta yksi päivä päätin mennä katsastamaan urheilukauppojen aletarjonnan, ja Stadiumissa törmäsinkin kuin ihmeellä juuri omaan tarkoitukseeni täydelliseen tarjoukseen! Juoksuhousut ja -takki 49,90e. Ei varmaan tarvitse sanoa että nappasin ne aika nopeasti. Nyt on kiva pukea päälle hyvin istuva juoksuasu ja mennä ulos muokkaamaan rasvaa lihakseksi. 


Kuvanlaatu taas heittää. Joskos se kamera olisi kohta hallussa...

Laaduntarkistus

 Eilen iski myös ihan hervoton sipsin himo, joten päätin koittaa fitness-piireissäkin kovin suosittua kaalisipsireseptiä. Ihan simppeli näinkin huonolle kyökkiemännälle: Pese, kuivaa (huolellisesti! Jos kaalit jäävät hiukankin kosteiksi niistä ei tule rapeita), laita oliiviöljyä ja mausteita ja heitä uuniin 200 asteeseen noin viideksi minuutiksi. Tämän jälkeen sipsien kääntö ja takaisin uuniin 3-5 minuutiksi, ja kannattaa seistä koko ajan vieressä sillä nämä palavat erittäin herkästi jos ei huomaa ottaa ajoissa pois! Lopputulos on suussa sulavia, todella sipsien kaltaisia rapeita naposteluherkkuja. Suosittelen! 
  

Nam!

Kommentit

Suositut tekstit