Hiuskatastrofi

Ei tullut postattua pariin päivään koska halusin tiivistää tämän kaiken saman otsikon alle pienten päivittelyjen sijaan. Kuten olen aikaisemmin kirjoittanut, olen lähtenyt tummanpunaisesta liikkeelle ja tähdännyt kohti platinanvaaleaa hiuksistoa. Matka ei ole ollut helppo ja olen ollut kymmeniä kertoja jo punainen purkki kädessä koska vaalentaminen on ihan hirveän hankalaa, rankkaa tukalle ja tukkani sävyerot vaikeuttivat hommaa entisestään.

 Viime kampaajakäynnin jäljiltä tukkani oli tuhkainen ja tasainen pituuksista, mutta kampaaja halusi vaalentaa tyven värillä -ja eihän se niin vain toimi. Tyvessä käytetty väri oli kultaista, eikä sen tehot riittäneet taittamaan omaa väriäni. Sain siis platinaiset pituudet ja kellertävän tyven. 

Kultainen tyvi, platinaiset pituudet ja omaa tyveä n.1cm
  Pari päivää sitten hermostuin tarpeeksi katseltuani oman juuren kasvamista keltaisen jatkoksi, ja päätin vaalentaa tyven itse. Tällä hetkellä ei ole varaa kampaajaan joten se oli ainoa vaihtoehto. Nappasin kaapista vaalennusjauheen ja 1,9% hapetteen ja ei kun menoksi.

 


  Annoin seoksen muhia tyvessä noin reilu puoli tuntia, ja huuhtelin pois. Mutta ei kaikki aina menekään kuin elokuvissa! Tyvi oli ihan kanariankeltainen, sillä kampaajan käyttämä väri ei niin vaan taittunutkaan nätisti. Puoli tuntia kirosin itsekseni, valitin miehelle että "ihan varmasti värjään punaiseksi mä en ala!" mutta tukan kuivuttua tilanne näytti vähän helpommalta. Keltainen se kyllä oli, ja seuraavana päivänä töissä en edes viitsinyt katsoa peiliin.

 

 Töiden jälkeen kipaisin Cybershopissa hakemassa tumman violettia suoraväriä, tulin kotiin ja sekoitin suoraväristä sekä hoitoaineesta keltaisen taittoon seoksen. Tein siitä erittäin miedon (vain hennosti lila) ja annoin muhia tyvissä reilun tunnin. Varoin päällihiusten latvoja, sillä ne ovat jo niin vaaleat ja huokoiset että imaisevat hopeashampoonkin ihan harmaansiniseksi. Yritin saada taitettua myös pisimpiä latvoja jotka ovat edelleen itsepäisen vahvan keltaiset, mutta tuloksetta. Niihin tarvitsisi vielä vaalennusta ja vahvemman taittoseoksen.


  Kuitenkin, mieto taittoseokseni tuotti tulosta. Tukka kirkastui ja keltainen väheni, tuloksena suht kirkas platinablondi. Kuten sanoin, latvat ovat edelleen keltaiset mutta niille ei oikeastaan voi mitään. Annan tukan levätä vaalennusten osalta vielä pari kuukautta ennenkuin rääkkään latvustoa jälleen. Siihen asti jatkan kokeiluja keltaisen taiton suhteen ja toivon että saisin sen tasaisen vaalean jossain vaiheessa! 

 Hiukset eivät kärsineet tästä juuri ollenkaan, olen suojannut latvustoa öljyillä ja muhitellut rakennepaikkaavia sekä kosteuttavia hoitoaineita. Tukka on edelleen sileä ja kiiltävä, mitä nyt takkuuntuu helpommin ja ennen hoitoainetta tuntuu hieman kuivemmalta kuin tavallisesti.

Kuva ei näytä ihan todenmukaisesti väriä, sillä kellertävyyttä on solisluiden päällä lepäävien hiusten latvassa ihan reippaasti. Lisäksi unohdin kännykkäni "photoshoppaavan" filtterin päälle ja naamani on kuin vahanukella. Vakuutan että omistan huokoset ja värieroja :D

Kommentit

Suositut tekstit