Vichyn Dermablend ja oikkuiho

Kuten edellisessä postauksessa kerroinkin, sorruin ostamaan uskollisen Blascon meikkivoiteeni vedellessä viimeisiään Vichyn Dermablendin hyvien käyttäjäkokemuksien perusteella. Valaisen vähän kokemuksia parin päivän ajalta kun olen sitä ehtinyt testailla; kuvat eivät ole kovin hyviä sillä päiväsaikaan ehdin ottaa kuvat vain nopeasti tauolla ym. joten käytössä oli kännykkäkamera ja ripset sekä kulmakarvat miten sattuu. Koittakaa kestää!

 Oma ihoni on erittäin raivostuttava, ollessaan samaan aikaan rasvoittuva ja superkuiva. Meikkivoiteeltani vaaditaan peittävyyttä jotta couperoottisuus poskipäillä ja nenänpielissä, leikkausarpeutuma oikealla poskella sekä vanhat finnien jättämät arvet peittyvät eivätkä paista läpi tehden yleisvaikutelmasta epäsiistiä. Samaan aikaan nenänpielet ja leuka rasvoittuvat kovaa tahtia eikä tujuinkaan meikkivoide meinaa niillä pysyä ilman että tulos on rakeinen tai muuten vain erottuva, ja poskipäät sekä otsa kuivuvat niin että meikkivoide rapisee pois.

 Ei siis maailman helpoin homma löytää hyvin toimivaa meikkivoidetta! Kaiken kukkuraksi ihoni on hyvin vaalea ja punertava, eli järjestään melkein kaikki meikkivoiteet ovat liian keltaisia, oransseja tai muuten vain tummia. Työssäni olen vähän väliä huoneenlämmössä, sitten erittäin kylmässä ja sitten onkin vähän hiki -nämä kaikki yhdistettynä johtavat siihen etten voi edes harkita perus Loréalin tai Lumenen meikkivoiteita, vaan olen käyttänyt selektiivisiä meikkivoiteita viimeiset pari vuotta. 
 Välillä käytin myös Bare Mineralsin mineraalimeikkivoiteita, mutta ne lakkasivat toimimasta ihollani vuoden käytön jälkeen. Silti edelleen päivittäisessä käytössä on suosikkini Bare Mineralsin Mineral Veil, joka on viimeistelypuuteri ja tekee ihosta tasaisen ja kuulaan. Sitä on sipaistu joka kuvassa meikin päälle poskipunan kera.

 Pitkään suosikkejani olivat Lancomen Teint Miracle sekä Chanelin Vitalumière Aqua, ja edelleen ovat kesäaikaan loistovalinta hohtavaan, luonnolliseen ja kestävään kevyeen meikkiin. Mutta nekin ovat peitoltaan kovin kevyitä, ja kaipasin jotain mikä peittäisi kirjavuudet tehokkaasti mutta ei toisi niin kutsuttua pakkeliefektiä. 

Kuvituskuva Googlesta

Kuvituskuva Googlesta
  
 Siinä vaiheessa päädyin ostamaan Joe Blascon kiinteän meikkivoiteen, jota kohtaan olin todella epäileväinen sen ollessa enemmän keski-ikäisille markkinoitu erittäin peittävä kakkumeikkivoide. Mutta minut opastettiin käyttämään sitä hieman kostean sienen avulla, vain hennosti pintaa sipaisten ja työstämään sen huolellisesti iholle -ja kappas! Tuloksena niin kevyt tai niin paksu kerros kuin itse halusin ja iho tasaisen värinen. Ja kaikista kokeilemistani meikkivoiteista tämä kestää parhaiten, jopa rasvoittuvalla nenäalueella. Sävyistä löytyi myös täydellinen punertava vaalea, Alabaster.

Oma purnukka on kulunut ja puolityhjä joten Googlesta tämä siisti versio!

 Olen käytellyt Blascoa vuoden verran äärimmäisen tyytyväisenä, ja vasta viime kuussa kakusta alkoi paistaa pohja. Jäljellä oleva meikkivoide kestää sekin varmasti vielä reippaasti läpi kesän, mutta kaipasin hieman vaihtelua ja kesäksi kenties jotain muuta vaihtoehtoa kasvoille. 

 Tästä päästäänkin sitten käyttäjäkokemuksiin, enkä voi sanoa olevani vielä kauhean vaikuttunut!

 Laitoin aamulla siveltimellä ja sormilla viimeistellen Dermablendin iholleni. Voide kuivui nopeasti joten työstäessä sai olla nopea, mutta pienikin tippa riitti pitkälle. Huomasin jo levittäessä että voide ei ihan peittänyt punaisia nenänpieliä, mutta taputtelin kuitenkin pari ekstrakerrosta varmuuden vuoksi. Väri oli hieman liian tumma omalle naamalleni, mutta sulautui kyllä oltuaan hetken kasvoilla ja on varmasti kesällä juuri nappiin ihon saatua hieman sävyä.

Kuten näkyy, sävy on hieman tumma kaulaan verrattuna, ja voide "takertui" kuiviin kohtiin toisin kuin Blascon meikkivoide.
 Siitä huolimatta että voide tuntui pysyvältä ja lupaavalta, päivän päätteeksi ei peilistä katsonut kovin siisti naama. Voide pakeni nenänpielistä ja päästi kiillon läpi, ja epätasaisuudet näkyivät läpi enemmän kuin aamulla. Pohjaa ei voinut hyvällä tahdollakaan sanoa tasaiseksi!

Muutaman tunnin jälkeen...

...ja työpäivän loputtua.
  Vertauksena laitoin seuraavana päivänä Joe Blascon meikkivoiteen ja otin kuvan miltä se näytti työpäivän jälkeen.


Aikamoinen ero, eikö! Blasconkin voide kertyy hieman nenänpieliin päivän mittaan, mutta ei päästä kiiltoa niin paljon läpi kuin Dermablend, tai pakene ihovirheiden päältä. Vichyn Dermablend saa siis vielä tehdä töitä vakuuttaakseen tämän ongelmanaaman upeudestaan, mutta jää varmasti kesäkäyttöön.

 Toinen uusi tuote on ystävältäni muiden Dermosilin tuotteiden joukossa saamani huulikiilto, joka jäi saman tien meikkipussin vakiasukkaaksi.  Saamani sävy on hennon persikkainen ja raikas, pienellä shimmerillä. Kuva näyttää sävyn hieman liian oranssina kuin se luonnossa on.Kiilto ei ole liian tahmea ja pysyy hienosti, joskin juomisen tai syömisen jälkeen saa totta kai lisäillä hieman. Tuoksua ei ole juuri ollenkaan, ihan hento makea häivähdys joka haihtuu ennen kuin ehtii huulille. Juuri täydellinen arkikiilto!

Kommentit

Suositut tekstit