Kun kynnet huutavat apua

Itselläni oli vuosia erittäin pitkät ja kovat kynnet, jotka yllättäen tuntemattomasta syystä kokivat täyskäännöksen muuttuen liuskottuviksi, helposti mureneviksi ja sormenpäätä pidemmälle on turha haaveillakaan kasvattavansa pituutta. Siinä missä ennen jaksoi vaihdella lakkauksia ja koristeita päivittäin...

...ei nyt halua edes katsoa kynsiään. Kokeiltu on biotiinit, kalsiumlisät ja ties mitkä, mutta kynnet eivät vain toivu. Usein työpäivän päätteeksi jo valmiiksi hieman kulunut lakkaus saattaa olla aivan historiaa:


  Olen muutamaan otteeseen ottanut ihanat geelikynnet ja niiden kanssa elo on ihanaa sekä naisellista -mutta rakkaat kynteni ovat myös ylöspäin reippaasti taipuvat, eli vaatii kynsien laittajalta oikeaa tekniikkaa jotta geelit pysyisivät omassa kynnessäni kiinni. Jos ei mene ihan nappiin, niin geelin reuna ilmaantuu alle viikossa ja toisen viikon aikana usein jo yksi tai kaksikin kynttä on joko napsahtaneet kivuliaasti irti tai keikkuvat kärjen päässä. Vain yksi henkilö osasi minulle tehdä sellaiset geelit jotka eivät irronneet yhtään, mutta tämä henkilö muutti muualle joten en enää hänelle pääse.

 
  Viimeksi geelini olivat kauniit stilettikynnet, äärimmäisen hyvin tehdyt, mutta eivät nekään pysyneet kuin viikon putkeen ja sitten alkoi ilmaantumiset ja napsahtelut. Irtoaminen tapahtui pariin otteeseen niin kivuliaasti että melkein itku pääsi, joten päätin luopua kynsistä jälleen kerran.

Auuuuuts
  Geelien jäljiltä kynnet olivat ihan olemattomat -asiaan saattoi vaikuttaa sekin että rahaa säästäessäni rapsutin kynnet omatoimisesti irti. Joten luottotuotteeni Mavalan Scientifique sekä uudempi tuttavuus OPI:n Nail Envy pääsivät käyttöön. Koitan muistaa joka toinen ilta lääppiä kynnet China Glazen piparmintun tuoksuisella kynsiöljyllä ja laittaa edellä mainittuja kovettajia jotta kynnet toipuisivat nopeammin. Ja se on tehonnutkin, liuskoittuminen on hiljaa vähentynyt mutta kynnet ovat edelleen erittäin pehmoisat. 


 En elättele toivoa että kynteni enää ikinä venyisivät siihen mittaan mitä ne teininä olivat, mutta kunhan ne tästä kovettuisivat jotta en joutuisi tippa silmässä joka päivä nyrhimään lohjenneita palasia irti ja kiroamaan kynsien pehmeyttä. Kassalla työskennellessä usein oikein hävettää näyttää pienen pieniä, kuluneita kynsiraukkoja. Repertuaarissa on jälleen biotiini, tukemassa uuden kynnen vauhdikkaampaa kasvua. Vinkkejä otetaan myös vastaan jos jollakulla on ihmekikkoja kynsien elvyttämiseen!

 Lopuksi taustalla vilahtanut kynsilakkakokoelmani, tai itse asiassa puolet siitä.


Kommentit

Suositut tekstit