Trimmattu koira ja uuden asuinalueen katsastus

Kuten eilen mainitsinkin niin Toto pääsi tänään trimmiin. Lähtökohtana oli takkuinen, pölyinen terrieripallo joka tuskin näki otsatukkansa alta eteensä, ja karvaa löytyi kyllä erittäin runsaasti.


 Trimmin välivaiheessa näki jo että alta kuoriutuu ihana tiikeriväritys joka oli muuttunut hieman sitten viime trimmin. Cairninterrierin värityshän muuttuu melkein koko elinkaaren ajan, nelivuotiaalla cairnilla voi olla aivan musta turkki kun 1-vuotiaana se oli melkein kullanvärinen. Toto on väritykseltään brindle, ja oli vauvana ihan tumma. Nykyään väri on nypittynä tiikeriraitainen, joka vivahtaa enemmän kultaan, mutta mitä lähemmäs trimmiaika tulee ja karva kasvaa, sen tummempi sekä harmaa olemus on. 


  Saatiin myös huomata että ruokavalion hiominen on tuottanut tulosta: turkki on erittäin hyväkuntoinen ja sileä ollakseen cairnin turkki, ja iho on hyvässä kunnossa! Eli lohiöljy, cranimalsin jauheet, raakaruoka ja viljaherkkujen vaihto kuivattuihin, puhtaisiin lihaherkkuihin on todellakin saanut aikaan ison eron ennen niin kutisevassa, tunkkaisessa, kuivassa turkissa ja ihossa.

 Totoa ei trimmattu cairnin perinteisellä tavalla eli jättämällä pään pyöreäksi, sillä Toton otsatukka ja naamakarvat muutenkin kasvavat ihan kauheaa vauhtia enkä halunnut heti olla trimmaamassa uudelleen. Kotikoirahan tuo on, joten siistittiin karva tasaiseksi kaikkialta.

Nyt on kiva olla!

Ostin tänään vihdoin Totolle MSM-jauhetta jota olen jo pitkään meinannut hankkia. En vain ollut löytänyt sopivan kokoista purkkia (1 kilo on hieman iso purkki pienelle terrierille) ja en halunnut tällä kohtaa sijoittaa kalliisiin nivelkapseleihin, mutta kun tämä tuli myyntiin niin nappasin sen heti. 300 gramman purkki puhdasta MSM-jauhetta, jonka pitäisi helpottaa nivelkipuja ja ehkäistä tulevia nivelongelmia tukien niiden toimintaa. Annostus on suurinpiirtein teelusikallinen päivässä, mutta aloitan hieman pienemmällä annostuksella jotta Toton valitettavan herkkä maha ei protestoi. Elättelen toivoa että jauhe vaikuttaisi niveliin positiivisesti ja mahdolliset ongelmat nikamissa helpottaisivat edes hieman, etteivät äkkiliikkeet aiheuttaisi kipua. Muuton jälkeen olemme viemässä Totoa röntgeniin jotta selän sekä lantion alue kuvattaisiin ja saisimme selville onko luustossa tai nikamissa jotain vikaa kuten on monesti epäilty.


 Muutosta puheen ollen, kävimme tänään iltalenkillä tulevan asuinalueemme ympäristössä. Halusimme katsastaa lenkkiympäristöt ja asuinalueen tarkemmin, sillä asunnon esittelytilaisuudessa kävelimme vain autolta talolle ja takaisin. Nyt pääsimme katsomaan vähän laajemmalla skaalalla ja tutustuttamaan Totoa paikkaan. Olen niin iloinen että kohta pääsee koiran kanssa kunnon metsälenkeille! Niitä on ollut ikävä, ja Toto rakastaa vapaana juoksua. Kaupungin puisto on niin huliseva, pieni ja täynnä cityjäniksiä ettei se tule kuuloonkaan.

 Ja alue oli ihanampi kuin tiesinkään! Paljon metsää ja laakeita alueita missä Toto jaksoi juosta itsensä läkähdyksiin, mukavaa naapurustoa ja bussipysäkki ihan vieressä. Kävimme myös kurkkaamassa tulevan asuntomme pihaa, ja olin muistanut sen paljon pienemmäksi. Jää paljon tilaa kalusteille, kenties grillille ja kissahäkille että ne pääsevät nauttimaan ulkoilmasta! Fiilis muuttamiseen on jälleen huipussaan, enkä malta odottaa että pääsen sisustamaan.

Kommentit

Suositut tekstit