Ei punkkeja meille kiitos!

  Tajusin yksi päivä etten ollut muistanut hankkia meidän perheen karvaisille jäsenille punkkien torjuntaan mitään vaikka myyn itse yhdenlaista punkintorjunta- laitetta päivittäin. En kuitenkaan halunnut kyseistä laitetta vaan pannan, joten työkaverin vinkkaamana käväisin apteekin kautta hakemassa karvakolmikolle punkkipannat.
 
 

 Tämän kesän pannaksi valikoitui (myös halvan hintansa takia) Symppis- merkin tuotteet. Kissoille ja koirille oli erikseen omansa, ja hintaa tuli koiran pannalle n.13e ja kissojen pannalle noin 11 euroa/kpl. Näitä löytyy useimmista apteekeista ja jos ei, ainakin itse sain tilattua kissojen pannat ja haettua parin päivän päästä.
 
 

Ajattelin etukäteen että pannan laittaminen olisi melkoista taistelua ainakin Nukan kanssa, mutta laitto meni yllättävän kivuttomasti. Hieman toinen nyrpisteli nenäänsä hätkähdyttävän voimakkaalle yrtin tuoksulle, mutta antoi pannan olla nätisti ilman poistoyrityksiä.


Pannoissa on tiukka portaallinen säätö joka pysyy ilmeisen hienosti paikallaan ja löysentämiseenkin tarvittiin hieman voimankäyttöä. Väri on hennon vaaleanvihreä ja kevyt panta maastoutui hyvin ragollien paksun turkin uumeniin.
 
Dalfia ei haittaa punkkipanta sitten yhtään!
 Koirille tarkoitettu oli samaa kaliiperia, mutta järeämpi. Toto ei luonnollisesti vierastanut pantaa ollenkaan vaikka onkin tottunut käyttämään enimmäkseen valjaita. S/M koko oli juuri nappi hoikan cairnipojan ohuelle kaulalle.

 

 

Nyt on meidän lemmikit suojattu punkeilta ja ihan mielenkiintoista kokeilla uudenlaisia torjuntakeinoja, aiemmin meillä on käytetty jotain eläinlääkäriltä hankittua pantaa ja kerran liuosta -jota en suosittele varsinkaan kissoilla, tuppaavat herkästi nuolemaan sen pois ja itseä ainakin kauhistuttaa moiset aineet lemmikin elimistössä.
 
 

Symppiksen pannoille tulee täältä ainakin plussaa hinnasta ja helposta käytettävyydestä, punkkien torjunnasta voi sanoa lopullisen tuomion vasta kesän lopussa. Miinusta vain vahvasta tuoksusta joka ei ainakaan kolmen päivän jälkeen ole Toton pannasta haihtunut... Nuorempi kissa nukkuu öisin meidän päiden välissä, vanhempi jalkopäässä ja koira sängyn alla joten aika mielenkiintoiset tuoksut on tiedossa.

Kommentit

Suositut tekstit