Muuttorumba

Kaikki ovat varmasti ainakin kerran elämässään käyneet kamalan muuttorumban läpi -asunnon etsintä, takuuvuokrien kanssa hätäily, pakkaus, siivous.... kaikki mikä siihen kuuluu. Meillä on kyseinen häslinki juuri parhaillaan käynnissä! Tämän postauksen kuvat eivät ole kovin hyviä kun en ole vielä ehtinyt kovin kuvailemaan kun yleensä käymme talolla iltahämärän aikaan, mutta niitä on varmasti tulossa jatkossa lisää.
  
 Aloin malttamattomana etsimään asuntoa jo kuukausikaupalla ennen varsinaista muuttopäivää vaikka tiesin että yleensä vapaana olevat asunnot pitäisi ottaa saman tien ja meillä oli vielä kuukausia edessä. Mutta törmäsinkin täydellisen oloiseen rivitaloasuntoon joka vapautuisi kuukausi ennen muuttoamme; kalliimpi kuin mitä halusimme, sekä kaukana keskustasta (mikä ei ollut ongelma), mutta sovin näytön siitä huolimatta. Mietimme että kävisimme katsomassa kämppää että tietäisimme minkä tyylistä tulisimme etsimään ja jättäisimme asian sikseen kalliihkon vuokran takia. Mutta niin vain kävelimme asuntoon sisään ja kummankin reaktio oli "vaaauuu". Asunto on kolmio, 82,5 neliöinen ja osin remontoitu.


  Asunto oli ihan täydellinen tarpeisiimme, tilava ja säilytystilaa ihan himuisesti. Oma pieni piha, etupiha ja säilytysvaja, ja aivan asunnon vieressä upeat ulkoilumaastot joissa voisi päästää Toton vapaana juoksemaan. Emme epäröineet hetkeäkään -siinä vaiheessa- vaan haimme asuntoa saman tien. Toiveet eivät olleet korkealla sillä asuntoa haki moni muukin pariskunta ja yksi niistä lapsiperhe. Mutta onni oli puolellamme, sillä ulkomaalainen vuokraisäntä ilmeisesti tunsi sympatiaa englantia puhuvaa pariskuntaa kohtaan ja saimme asunnon.


Asunnon saaminen oli älyttömän upeaa, mutta mietimme tarkasti ennen kuin hyväksyimme sen. Vuokra on korkeampi kuin nykyisessä, mutta ero on satasen verran joten ei niin paljoa. Yksin asuessa vuokran hinta naamaa kohti olisi paljon korkeampi. Asuinalue on 14km keskustasta joten työmatkani pitäisi suorittaa kahdella bussilla, sekä aamuisin ja iltaisin tulisi puolisen tuntia ekstra-aikaa matkustamiseen. Nämä olivat isoja kysymyksiä mutta päädyimme siihen tulokseen että rahan puolesta pärjäämme hyvin sekä työmatka ei ole mikään ongelma, ajan venyessä vain muutamia minuutteja ja voisimme aina välillä lainata autoa. Soitimme innosta täristen asunnon vuokrausta hoitavalle henkilölle ja hyväksyimme asunnon!

 Koska vuokrasimme yksityiseltä, oli takuuvuokra kahden kuun vuokra ja todella korkea. Onnistuimme kuitenkin säästämään tarvittavan summan ja saimme avaimet käteen etuajassa. Ensimmäisten asunnossa käyntien aikana huomasimme että asunnosta puuttuu suihkuteline ja keittiö on pintakorjauksen tarpeessa mutta muuten asunto oli hyvässä kunnossa. 

Keskellä lattiaa juomamukit koska päätimme syödä noutoruoat uudessa talossa, hällä väliä ettei ole kalusteita :D
 Takapihasta ei ole kukaan huolehtinut vuosiin, joten ostin innoissani jo kuokat ja haravan että pääsen kuopimaan nurmikon tilalla kasvavan sammalpeitteen pois ja kalkkeamaan mullan jotta saisin joku päivä kauniin nurmikon. Myös puun oksat pitää katkoa ja pensasaita trimmata, sekä ruma verkkoaita repiä pois ja korvata puisella ja terassin laudat lakata, joten tekemistä riittää. 

 Miestä vähän naurattaa pihaintoiluni, mutta niin sitä käy kun on pienen ikänsä haaveillut omasta pihaläntistä ja vihdoin sellaisen saa! Pihamme on täysin tyhjä taulu, joka kaipaa kovasti huolenpitoa että siitä saa jälleen vihreän, kauniin pihan missä oleskella.


Olemme jo vieneet asuntoon verhot, talvivaatteita, kenkiä, kirjat ja keittiövälineet, ettei virallisena muuttopäivänä tarvitse kuin heittää sohvat, sänky ynnä muut isot kalusteet muuttoautoon ja siinä se. Vielä viikko jäljellä, ei malttaisi odottaa kun sormet syyhyävät päästä sisustelemaan ja kuopsuttamaan pihaa. Olen myös päättänyt piristää keittiön ilmettä DC-fix-muovilla, josta tulee varmasti lisäjuttua kun asia on ajankohtainen. Tekemistä siis riittää vaikka pienelle armeijalle, mutta olen siitä vain tyytyväinen. Koko elämän kerrostaloasumisen jälkeen rivitalo tuntuu niin luksukselta, ja sen sisustaminen oman tyylin mukaisesti. 
Ehkä tämä paikka tuntuisi vihdoin kodilta.

Kommentit

Suositut tekstit