Nyt lähti lapasesta!

Lämpötilojen nousun sekä selkeästi hormonikierron ansiosta allekirjoittaneen suklaan- ja muun makeanhimo nousi ihan uusiin sfääreihin ja havahduin eilen huomaamaan että tuhosin puolet suklaalevystä siinä ajassa kun mies kävi lähikaupassa ja tuli takaisin eli +/- kymmenen minuuttia meni. Aiemmin löysät farkut ovat sopivan napakat, paidat tuntuu turhan tyköistuvilta ja uusi mekko on vähän turhan muhkuroita myötäilevä vaikka tilatessa oli sopiva.

ups...

Herkkulakkoni tuomat hyödyt on syöty suklaan mukana pois ja muutto- sun muut stressit antoivat tekosyyn unohtaa syömisestä nipottamisen, ottaa jäätelöitä kiskalta ja poiketa kaupan karkkihyllyllä. Näköjään tuo kohtuus ei tältä likalta edelleenkään suju, eli ei ole muuta vaihtoehtoa kuin herkkulakko vol.2! Tällä kertaa vedän tiimihaasteen ystäväni kanssa -rinnakkain herkkulakon kera suoritamme vihdoin ja viimein kokonaan sen couch to 5k- haasteen mikä jäi puhelimen uumeniin pölyttymään viikkoja sitten. Lisäpontta antaa se että lompakko ammottaa tyhjyyttään, säästökuurilla ei pahemmin karkkeja ostella.
 Sinänsä vaikeutta ei ole lähteä haasteeseen, onnistui se aiemminkin, inhottaa vaan kun muistaa kuinka herkut niin kutsuivat syömään lakon aikana. Minä en ole niitä onnekkaita ihmisiä joiden makeanhimot sun muut katoavat parin viikon lakon jälkeen eikä ongelmia ole -ehei, minä himoan entistä enemmän. Ja kuten otsikkokin sanoo, sortuessa se lähtee lapasesta ihan kunnolla.

 Couch to 5k- haaste kestää kuusi viikkoa jos oikein muistan, ja sen aikaa olisi tarkoitus syömisiä tarkkailla normaalia tiukemmin. Veden juonti pari kolme litraa päivässä on luontunut jo pari kuukautta helposti, vaikka jatkuva vessassa ramppaaminen rasittaakin. Ilmojen lämmetessä ruokahalu vain kutistuu ja tekisi mieli napostella koko ajan -tästä tulee, ja on jo ollutkin, isoin haasteeni. En ole vuosiin ollut kovin hyvä syömään lämpimiä aterioita, eikä kesän lähestyminen helpota yhtään. Kokeilen tehdä enemmän kasvissosekeittoja ja mies lupasi tehdä gazpachoa.

 Sinänsä olen jo pitänyt "lapasesta kiinni" että olen kokannut kunnon ruokaa joka päivä kotona sekä pitänyt päivittäisistä lihaskuntoharjoituksista kiinni. Näin heikkona tunnesyöjänä tuon herkuttelun kanssa saa vain olla niin varovainen! En usko että tämän avulla herkuttelu kokonaan loppuu -enkä siihen tähtääkään- mutta lakko antaa aina pontta painonpudotukselle ja tekee hyvää itse nähdä että siihen tosiaan pystyy. 

Herkkulakko alkaa perjantaina ja kestää kuusi viikkoa yhdessä couch to 5K:n kanssa. Lisämotivaationa aion joka lenkin jälkeen tehdä lyhyen postauksen kunnon kehittymisestä, syömisistä sekä haasteen tasosta. Tänään illalla otan mitat lantiolta, vyötäröltä, reisistä ja käsivarsista nähdäkseni tapahtuuko muutoksia näiden viikkojen aikana. Painonpudotukseen en tähtää tämän haasteen myötä, vaan koitan saada ikuista herkuttelua pois joka painonpudotusta hidastaa, sekä raahata sohvaperunaolemukseni ulos. Jos kirjoitan siitä blogiin, ei ole niin helppo lipsua ja haudata koko projektia. Kevyemmällä olemuksella kesää kohti!

*

Ai niin, ja tuo äänestysjuttu ei ole vieläkään toiminnassa. Ilmeisesti ei toimi ollenkaan koko homma, ja vielä en ole saanut asiaa ratkaistua kun ei ole kukaan muu ilmeisesti samaa ongelmaa kohdannut. Vieläkin otetaan apuja vastaan, jos tuon saisi tuosta taas rullaamaan!

Kommentit

Suositut tekstit