Vappuhulinat sekä kokkauskokeilut

 
Heittäydyin töissä "taiteelliseksi", vähillä taidoilla tosin...!

 Vappu meni omalta osalta ihan rauhallisissa merkeissä sillä olin vappuaaton töissä ja menin heti töihin vapun jälkeen. Aattona sain sentään sulkea ajoissa ja pääsin kotiin normaalia aikaisemmin, joten jäi aikaa aloittaa vappurentoutuminen. 

 Vappuaamuna halusin poiketa perinteisesti vapputorilla, vaikka hälinä olikin kamala. Silti tunnelma oli todella hyvä, ja tuli niin muistot mieleen kaikista narunvetokojuista ja ilmapalloista! Söimme aamupalaksi ihania lettuja kojusta, jonottaa sai kyllä reilut parikymmentä minuuttia. Sisäinen pikkutyttöni pääsi valloilleen kun huomasin ympärilläni monia Despicable me -leffan minion- hahmoisia ilmapalloja, ja päätin että vapun kunniaksi oli pakko saada yksi! Valitettavasti ne olivat niin suosittuja että olivat kaikkialta loppu, ja kiertelyn päätteeksi meinasin luovuttaa, kunnes mies huomasi, että yhdessä autossa mistä ilmapallon myyjät hakevat lisää palloja oli vielä muutama minion juuri täytössä. Kipaisin autolle kysymään ja sain kun sainkin jäljellä olevista vielä yhden! Sisäinen pikkutyttö oli iloinen ja miestä huvitti.


 Kierroksen jälkeen päätin leipoa vapun kunniaksi jonkun helpon suklaisen kakun, ja hyvä resepti löytyikin kaverin kautta. Aineksetkin olivat suht simppelit, pari taloussuklaalevyä, perus jauhot sekä sokerin ja kananmunan vaahdotukset ja sillä se melkein hoitui. Lisäsin itse vähän ekstraa, sivelemällä kakun pintaan ennen kuorrutetta kerroksen kinuskia.

  Muuten ei kakku mennytkään ihan niin putkeen tällä amatöörillä, sillä en ollut aikaisemmin tehnyt tällaista sulaa kuorrutetta ja ulkonäöstä tuli vähän mitä tuli...

Ups!

Yllätyksekseni tämä suklaahirviö maistui kuitenkin ihan huippuhyvältä ja hupeni kovaa tahtia. Aivan täydellinen kostea mössökakku suklaanhimoon! Ehkä ensi kerralla saisin siitä jo siedettävämmän näköisenkin. Vieraille se kelpasi kuitenkin paremmin kuin hyvin.


 Illalla kokeilimme viimein kauden ruokaa eli parsaa. Emme olleet kumpikaan aikaisemmin kyseistä ruokaa maistaneet saatika kokeilleet, joten yrityksen ja erehdyksen (mm. keitettiin ennen kuorimista) jälkeen yllätyimme kuinka hyvää se olikaan! Valmistus oli loppujen lopuksi yksinkertaista, oikeassa järjestyksessä siis. Kuori parsat, keitä pari minuuttia, kiedo pekoniin, mausta ja työnnä uuniin. Uuniaika vaihtelee, meidän "tehokkaalla" uunillamme kesti parikymmentä minuuttia että pekoni alkoi valmistua. Mutta odotus palkittiin, oli älyttömän hyvää!


Siinä se vappu oikeastaan olikin, ilta meni dr. Who- jaksoja katsellessa ja karvakolmikkoa rapsutellessa. 


Perjantaina palasin kiltisti takaisin töihin ja kauheasta kiireestä huolimatta minua piristi ihana pikku tyttö joka antoi minulle piirustuksen ja pienen kukan, söpö! Kävin myös keilaamassa uudella keilahallilla keskustassa, joka on sisustettu avaruusteeman mukaisesti. Melkein voitin, mutta loppupeleissä ote lipsui ja jäin muutaman pisteen jälkeen. Olin silti aika ylpeä, yleensä olen ihan jälkijunassa, moiset pelit kun eivät ole vahvuuteni vaikka hauskoja ovatkin.Pieni tauko arkisessa aherruksessa teki hyvää vaikka nyt flunssan kourissa onkin. Muutto lähestyy uhkaavaa tahtia, pitäisi alkaa pakkaamaan jo. Ja siivoamaan! Ei varmaan tule yllätyksenä kuinka paljon viimeistä inhoan... Enää viikko jäljellä ja sitten blogi täyttyykin hetkeksi aikaa muutosta ja sisustuksesta.

Kommentit

Suositut tekstit