Blogiyhteistyö -hyvä vai huono?

 Kuten aikaisemmin olen jo maininnut, lähestyttiin minua Swiss Clinic- yrityksen kautta ja ehdotettiin yhteistyötä. Saisin muutaman tuotteen ilmaiseksi jos kirjoittaisin niistä blogissani -tietysti olin kiinnostunut. Tämä oli ensimmäinen blogiyhteistyöni joten en tiennyt mitä odottaa.

 

 Sain tuotteet suht nopeasti mutta sitten yhteydenotot katkesivat. Olin pyytänyt tuotteista INCI:t sekä muuta lisäinfoa ja blogiin oli luvattu lukijoiden kesken arvottavaksi tarkoitettu tuote, mutta mitään ei kuulunut. Odottelin kuukauden verran mutta mitään ei tapahtunut, joten lähetin sähköpostia. Ei vastausta.

 Muutama viikko meni, lähetin toisen. En halua ihan periaatteestakaan käyttää tuotetta jonka sisältöä en tiedä, saati sitten suositella sitä kenellekään. Garcinia Gambodia- ravintolisää käytin sillä sen INCI oli hyvin esillä ja toimintaperiaate selvillä, mutta hampaiden valkaisu on aina riskialtista varsinkin jos on yhtä herkästi vihlovat hampaat kuin itselläni.


  Hetken kuluttua sähköpostiini tuli vastaus. Oletin että yhteyttä ottanut työntekijä olisi pahoitellut poissaoloaan loman takia tai vastaavaa, mutta ei se ihan niin mennytkään. Sen sijaan sain todella huonolla englannilla kirjoitetun hataran vastauksen josta kävi ilmi että blogiyhteistyötä hoitanut henkilö oli jättänyt työnsä (tai irtisanottu) ja tämä vastannut henkilö käy edeltäjänsä sähköposteja läpi ja minun pitäisi ottaa yhteyttä englanniksi. Blogiyhteistyötä ei jatkettaisi.

  Vastasin siihen olevani tyytymätön siihen miten koko homma on hoidettu ja että laittaisin asiasta rehellistä palautetta blogini kautta. Sain vastauksen jossa kyseltiin mitä minulle oli luvattu, jolloin kerroin haluavani hampaidenvalkaisun INCI:n ja lisäinfoa sekä kerroin että blogiin oli myös luvattu arvontatuote. Vastauksessa oli ainoastaan Green Coffee bean- lisäravintotabletin INCI nopeasti kirjoitettuna. Eli ei todellakaan sitä mitä pyysin.


 Jälleen asiaan kyllästyneenä laitoin tiukkaa vastausta asiasta jossa sanoin että en todellakaan ole tyytyväinen miten asia on hoidettu ja vaadin luvattuja lisätietoja. Vastauksesta kävi ilmi että blogiyhteistyötä "lykätään" kunnes suomeen on saatu uusi työntekijä joka ottaa asiat hoitaakseen. Sain hätäisesti kirjoitetun sähköpostiversion Swiss Whitening- tuotteen INCI:stä. 

 Tämän kokemuksen jälkeen tulen olemaan paljon tarkempi mitä hyväksyn blogin kautta saatavaksi. En kokeile tuotetta ennen kuin saan kunnon tiedot -mitä epäilen vahvasti- enkä pysty suosittelemaan mitään rehellisesti juuri nyt. Yhteistyö hoidettiin huonosti, tietoja ei annettu eteenpäin ja koko homma lakaistiin maton alle. Jos joskus saan uutta tarjousta Swiss Cliniciltä, en usko että haluan jatkaa yhteistyötä. Vaikka tuotteet olisivat kuinka hyviä, minulle on tärkeää miten yritys hoitaa kontaktinsa sekä ylipäätään ylläpitää imagoaan. Tässä mielestäni he epäonnistuivat. 

 Tiedän että monet yhteistyöt ovat erittäin hedelmällisiä niin bloggaajan kuin yrityksen kannalta, mutta itselleni vain sattui huono tuuri. Toivon että seuraava mahdollinen yhteistyö tulee olemaan miellyttävämpi, sillä näin bloggaajan ja kosmetologin näkökulmasta uusien tuotteiden kokeilu on aina uteliaisuutta herättävää ja mielenkiintoista!


Kommentit

  1. Hyvä, että yhteistyö peruttiin tavallansa ja arvostan sitä, että olet rehellinen myös itse. En alkaisi itsekään kokeilemaan ko. tuotteita.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit