Raakaa kalaa ja blogipohdintaa

  Olen nyt muutaman viikon hukkunut korviani myöten työasioihin ja velvollisuuksiin. Viikon aikana peruin lehtitilauksen, Spotifyn, tatuointiajan, opiskelin kaiken mahdollisen veroista, maksupäätteistä, YEL:stä, ALV:sta, varasin ensimmäisen tapaamisen kirjanpitäjän kanssa sekä tapaamisen Ensimetriin, suunnittelen yritystiliä, toiminimeä, alkutarjouksia, raivasin kalenterista aikaa kursseille, uusien tuotteiden opettelulle, hoitolan tapojen opettelulle... Eilenkin istuimme tulevan työkaverini kanssa iltakymmeneen pohtimassa kaikkea raha-asioista tarjouksiin sekä tuleviin tapahtumiin.

 Pieni irtiotto oli siis enemmän kuin tarpeen! Suurin osa ystävistämme on muuttanut viimeisen vuoden aikana Helsinkiin joten se oli looginen valinta pääsiäisreissulle. Lähdimme vierailemaan juuri kuukausi sitten muuttaneen ystävämme uutta asuntoa katsomaan, poikkeamaan Heurekassa ja syömässä jossain uudessa paikassa. 

  

Heurekassa halusimme lähinnä käydä Planetariumin tarjoamia filmejä kurkkaamassa, sillä viimeksi siellä ollessamme filminpätkä oli erittäin mielenkiintoinen. Emme kuitenkaan ehtineet haluamaani näytökseen "Dark matter" joten tyydyimme toiseen nimeltä "To space and back". Harmiksemme se oli lyhyt ja erittäin tylsä, sisältäen niin monia välkkyviä sekä kieppuvia valoja että hoipuimme koko porukka hieman huonovointisina huoneesta ulos. Filmistä jäi fiilis kuin olisimme katsoneet dokumentin trailerin. En siis suosittele kyseistä pätkää, valitkaa mieluummin Dark matter.

 
  
  Näytöksen jälkeen kuljeskelimme hieman ympäriinsä katsellen ja kurkistimme rottakoripalloa joka vangitsi pienten lasten huomion tarkasti. Koko huone raikui kikatuksista kun rotat varastivat palloja ja hakivat palkkioita -ei voinut kuin ihailla näytöksen vetäjän rauhallisuutta kaaoksen keskellä. Aikuisille näytös ei kuitenkaan ollut kohdistettu, mutta olihan se hauska nähdä.

 Eniten riemua taisimme saada saman osion vaa'asta, jossa näkyi minkä eläimen painoinen olet. Itse olin jaguaari, kun taas mies sai tulokseksi pandan!

 

 Koluttuamme lahjapuodin läpi päätimme lähteä syömään. Onneksi ystävämme tiesi ihanan sushipaikan keskustasta nimeltään Sushi'n'Roll, jonka lähelle saimme auton kätevästi parkkiin ja pääsimme herkuttelemaan. Ravintola oli pieni mutta ihanan valoisa ja modernisti sisustettu, tarjoilijamme ollessa yhtä hymyä.

 

  Lista oli ihanan laaja verrattuna Tampereen sushipaikkoihin ja sain vihdoinkin kokeiltua sashimia. Lohi oli tuoretta, raikasta ja paksuiksi paloiksi leikattua -aivan täydellistä. Muutenkin ison riisiköntin ja pienen kalapalan sijasta paikan annoksissa oli iso kalapala ja hieman riisiä, mistä itse olin erittäin tyytyväinen.

 Päädyimme tilaamaan miehen kanssa puoliksi kaksi erilaista lajitelmaa sekä sashimilautasen. Hinnatkin olivat halpoja verrattuna Tampereen paikkoihin, saisiko tämän Pirkanmaallekin?? Heidän nettisivujaan pääset tutkimaan täältä.

 

 

  Mahan ollessa täynnä sushia ajoimme keskustan läpi Espooseen ja istuimme muuttolaatikoiden keskellä syömässä palat Kampin kahvilasta haettua juustokakkua. Vaikka Helsingin alueet ovat varmasti monille ihmisille mieleisiä, en itse haluaisi sinne muuttaa. Rakastan sitä että Tampere on tarpeeksi iso sisältääkseen kaikki tarvittavat kaupat ja ylellisyydet (toisin kuin Hämeenlinnassa aikanaan, jossa oli vain marketit ja Seppälä...) mutta ilman kaikkea hälinää, ylikiireisiä bisnesihmisiä, kolkkoja rakennuksia sekä loputtomia teollisuusalueita. Pidän siitä että kaupunki on kuitenkin suht pieni ja etäisyydet helppoja, fiiliksen ollessa kodikas. Onneksi ei ole lähivuosina tarvetta muuttaa!

 

   Muuttamisesta puheenollen, haluaisin kovasti kuulla muiden kokemuksia muista blogisivustoista! Onko jollakulla kokemusta blogin muuttamisesta tai domainin ostamisesta, seurasivatko lukijat vai tuliko uusia?


Kommentit

Suositut tekstit