Kokeilussa: Cowshed Lippy Cow Natural lip balm

 Maybellinen Baby Lips- huulirasvan osoittauduttua pettymykseksi oli käsilaukussani huulirasvan mentävä aukko. Ennen kuin ehdin turvautua luottorasvaani, Now foodsin Peppermint- puikkoon, sainkin käsiini ihan uuden tuttavuuden Feelunique- tilauksessa tulleen Beauty boxin mukana. Tilasin yhdessä äitini kanssa kasan Joicon tuotteita ja Baremineralsin puuteria joten kaupan päälle oli hetken aikaa saatavilla kyseinen laatikko. Alun perin sisältöä jakaessamme huulirasva päätyi äitini käyttöön mutta hän ei koostumuksesta pitänyt joten tuubi palautui minulle.


 

Cowshedin huulirasva on koostumukseltaan juoksevaa mutta ei liian ohutta. Oikeastaan tuntuma on kuin tuubissa olisi ollut kiinteää huulirasvaa joka olisi päässyt lämmössä sulamaan! Huulilla tunne on kevyt ja liukuva, rasva imeytyy nopeasti jättäen kosteutetun fiiliksen jälkeensä. Joidenkin mielestä rasva on liian kevyttä mutta omasta mielestäni se kosteuttaa silti tehokkaasti -tai sitten huuliparkani ovat vain tottuneet liian huonoon Baby Lipsiä käyttäessäni.

 En tiedä tarkalleen lasketaanko Lippy Balmia luonnonkosmetiikaksi, mutta se ei sisällä parabeeneja, petrokemikaaleja, sulfaatteja, väriaineita ja on sopiva vegaaneille.

 

 Huulivoide rauhoittaa ja kosteuttaa huulia erilaisten eteeristen öljyjen avulla kuten metsälehmuksen kukka, pelargonia sekä ylang ylang.  Metsälehmuksen kukka (linden blossom) rauhoittaa ja suojaa, pelargonia (rose geranium) suojaa ja rauhoittaa kun taas ylang ylang kosteuttaa. Lisäksi listasta löytyy kamomillaa, jasmiinia, santelipuuta, appelsiinia sekä olibaania (/frankinsensi, Boswellia Carteri- puun pihkasta).

  

Cowshed lippy balm antaa kevyellä, lähes geelimäisellä koostumuksellaan nopeasti imeytyvää kosteutusta mutta ei ole luultavasti tarpeeksi jos huulet ovat jo valmiiksi kuivat, kenties rohtuneet. Parantuneiden, kuivuuteen taipuvaisten huulien hoitoon tämä on kuin omiaan näin keväällä kun ei vielä kaipaa suojakerroimellista apua. Monista eteerisistä öljyistä huolimatta en huomannut sen ihmeellisempää tuoksua, mieto luonnonkosmetiikan tapainen tuoksu leijaili hetken mutta haihtui pian pois. Ehdottomasti kokeilun arvoinen ja plussaa tyylikkäästä tuubista!


Kommentit

Suositut tekstit