Hei hei hiilarit eli dieetin muokkaus

  Superdieetti Simplen ruoka-aineiden tuotettua hankaluuksia lähdin kompasteluviikon -tuli sitä suklaatakin syötyä- kautta takaisin tiukempaan linjaan ja päätin etsiä kunnolla ne aineet mistä IBS- diagnosoitu mahani ei ärtyisi. Simplen vaihtoehdoista tippui pois maitorahka sillä mahani ei kestä edes laktoositonta versiota, kaurapuuro, leipä sekä raejuusto. Pohdittuani hetken oli ruokavalion suunta aika selvä.
 
 

  Jätin suosiolla pois kaikki loputkin viljatuotteet mitä olin vielä pitänyt ruokavaliossani, eikä niitä monia ollutkaan. Otin takaisin sen ainoan jogurtin mistä en saa mitään oireita ja käytän huoletta rasvaisempaa lihaa kasvisten kyljessä, enkä enää katso oliiviöljyn määrää. Siirsin siis ruokavalioni vähähiilihydraattiselle, pitäen hiilarit päivässä noin alle 50 gramman. Syön edelleen määrällisesti ja rytmillisesti Superdieetti Simplen ohjeiden mukaisesti sekä punnitsen kasviksia, mutta sovellan sen mukaan mitä mahani kestää.

 

 Jo muutamassa päivässä jätettyäni hiilareita vähemmälle ja poistettuani huonommat vaihtoehdot on olo paljon kevyempi eikä mahakipuja ole tullut yhtäkään!*koputtaa puuta*

 Päivän ruoat menevät aika lailla samaan tahtiin: Aamupalaksi munakas runsailla mausteilla sekä tomaatin paloilla, välipalaksi 100g turkkilaista jogurttia vadelmilla ja stevialla, lounaaksi salaattia/uunikasviksia/wok-vihanneksia lihan kera, välipalaksi proteiinipatukka, manteleita tai juustoa ja illalliseksi katamme yleensä miehen kanssa pöydän mistä löytyy niin juustoja, vihanneksia, lihaa kuin lounaan jämiäkin. 

 

 Suureksi ilokseni juuri alettuani vetää ruokavaliota vähähiilarisempaan suuntaan saapui Espanjasta paketti täynnä kaikkea ihanaa herkkua. Saimme purkkikaupalla puhdasta lihapateeta, puhtaasta lihasta tehtyjä rasvaisia makkaroita, jamon- lihaa, kilokaupalla kunnon juustoa sekä puhtaaksi houkutukseksi myös suklaata. Kaakaopurkit eivät sisällä aivan tavallista kaakaojauhetta mitä suomesta saa, vaan jauhetta mikä paksuuntuu sekoitettaessa niin että juoma on lopuksi samettisen paksua, ihanan suklaista. Jälkimmäiset piti nopeasti jemmata kaappiin odottamaan viikoittaista herkkupäivää. 

 

 

 

  Ei ainakaan hetkeen tarvitse käydä ostamassa mitään erikoisempaa lihaa tai juustoa! Jamón on ehdoton suosikkini, se on leikattu valmiiksi ohuen ohuiksi siivuiksi jotka yleensä syödään yhdessä oliiviöljyllä ja tomaattimurskalla päällystetyn valkoisen leivän kanssa. Omassa tapauksessani nautin ne ihan sellaisenaan, eikä mausta todellakaan voi valittaa. Tätä laatua ei saa suomesta, mutta hieman vastaavanlaisia kyllä.

 

  Tältä iltapöytämme usein näyttää, lisäksi vielä lautaselliset kasviksia ja lihaa. Pyöreä iso juusto on pehmeää ja sitä saa kaivertaa leivän päälle -tai ilman- voiveitsellä, palasiksi leikattu on maailman ihaninta, kovaa vuohenjuustoa. Lisäksi saimme kunnon oliiveja joista olen itse alkanut tykkäämään vasta muutaman vuoden sisään. Ilman vähähiilihydraattisen ruokavalion noudattamista tällaisilla herkuilla saa vyötärönseudun leviämään aika nopeasti, eikä näitä "karpatessakaan" syödä ylettömästi. Vaikka juustossa ei ole hiilihydraatteja, on siinä kuitenkin niin paljon kaloreita että runsaasti nautittuna painonpudotus pysähtyy.

 

 Onko joku muukin SD Simpleä noudattanut joutunut muokkaamaan ruokavaliota ja jos niin miten? Olisin utelias kuulemaan :)

 

Kommentit

 1. Kannattaa lisätä myös kunnolla sykettä nostavaa liikuntaa tähän, koska pelkkä ruokavalio harvoin motivoi pysymään dieetillä.Myöskin tulokset näkyvät nopeammin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin sanoa ihan suoraan että en ole liikuntaihmisiä :D Juuri sen takia olen ensin keskittynyt ruokavalion kohentamiseen ja sitten kun paino on hieman tippunut niin lähden uudestaan ryhmäliikuntatunneille sillä ne ovat ainoa liikuntamuoto mistä pidän. Mutta siihen asti, yksi haaste kerrallaan!

   Poista
  2. Voin kokemuksesta sanoa, että liikunta maistuu paremmin kunhan painoa tippuu ja olo on kevyempi. Itsekin vihaan liikuntaa ja ryhmäliikuntaakin, mutta kun laihduin, niin alkoi kävely/hölkkääminen maistua vähän paremmin. Toki olen kotona ollessa kunnon erakko, joten ulkona käynti oli "pakollista" tuulettumista, että saatoin nukkua paremmin. :)

   Toivottavasti vatsaoireesi pysyvät kurissa. Noista maitotuotteista täytyy sanoa sen verran, että mitä puhtaampi (homogenoimaton tai luomu), sitä paremmin sopivat herkälle vatsalle. Mitä enemmän on eroteltu (esim. juuri rahkat), sitä enemmän käyvät vatsalle.

   Poista
  3. Varmasti alkaakin, mutta itse tosiaan otan askeleen kerrallaan ettei vahingossakaan ala lipsumaan! Sitten kun olo on keventynyt on parempi ottaa seuraava liikuntahaaste kehiin :) Koiran kanssa tulee muutenkin käytyä päivittäin lenkillä, että se riittää toistaiseksi.

   Ja olen huomannut tuon saman maitotuotteista, rahka ei käy mahalleni ollenkaan. Parhain jogurtti on tällä hetkellä Turkkilainen jogurtti josta ei tule minkäänlaisia kipuja ja maistuu älyttömän ihanalta vadelmien kanssa!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit