Kestovärjäys kotona

Punaisen hiuksiston ollessa hyvin eri päässä väriskaalaa kuin oikean hiusvärini, joudun värjäämään tyvikasvun kerran kuussa. En käy koskaan kampaajalla sitä teettämässä koska olen värjännyt tyveni itse jo viimeiset 5 vuotta ja saan tällä tavalla juuri haluamani hiukset murto- osalla siitä hinnasta mitä maksaisin jos joku muu sen tekisi. Punainen ja tummat värit ovat helppoja ylläpidettäviä kotona, kun taas blondin kanssa jouduin juoksemaan kampaajalla vähän väliä.

 Koitin ottaa muutamia kuvia prosessista. Käytän aina samaa hiusväriä eli L'oréal Paris Féria sävyä 4.66, koska haluan hiuksistani nimenomaan tummanpunaiset eikä sellaista mikä haalistuu haalean vaaleanpunertavaksi.

 

  Käytän levittämiseen värikulhoa ja sivellintä, niillä saa rajattua kestovärin vain tyveen kun taas sormin ja väripullon nokalla saa aikaiseksi epätasaista tulosta paljon herkemmin ja väri leviää enemmän, ainakin itselläni!

 Ensimmäisenä jaan hiukseni neljään osaan, ensin otsalta takaraivolle ja sitten korvasta korvaan. Iholla näkyykin mukavasti vielä edellisen suoravärikerran jämähtäneet pigmentit... Tämä vaihe kirvoittaa usein naurut toiselta puoliskolta jos erehtyy tulemaan ulos kylpyhuoneesta.

 

  Sitten hanskat, aina hanskat! Värjääminen on tarpeeksi sotkuista puuhaa muutenkin, saati sitten että uhraisi kyntensäkin vain siksi ettei halua hanskoja. Itse säilytän nämä kertakäyttöhanskat ja käytän niitä suoraväriä laittaessani kunnes ne hajoavat.

  

  Suojaa muu kroppa. Vaikka kuinka yrittäisi olla roiskimatta, päätyy niitä punaisia pisaroita aina joka puolelle ja niitä on hieman epämiellyttävä hinkata myöhemmin pois. Itse olen uhrannut miehen vanhan ilmaiseksi saadun t-paidan hiustenvärjäyksen alttarille, joten ei tarvitse pelätä että menisi töihin seuraavana päivänä dekoltee ja olkapäät laikukkaina. Hommaan sopii myös kappa tai vanha pyyhe, kunhan ei vain käytä mitään mikä ei saa jäädä länttiseksi.

 Aloitan värjäyksen pään keskeltä, laittaen väriä ensin korvasta korvaan ja sitten otsasta niskaan. Sitten käyn läpi hiusrajan otsasta sekä korvien ohi niskaan, jonka jälkeen irrotan jomman kumman alemman hiuslenksun. Värjään tyvet tekemällä siveltimen terävällä päällä jakauksia pään keskeltä niskaan päin kunnes koko hiustupsu on käyty läpi, sitten hieron sormilla vielä tyvet että väri on levinnyt kaikkialle ja kiinnitän taas pois tieltä löysälle poninhännälle.


  Tämän jälkeen värjään toisen alemman hiustupsun tyvet ja siirryn siitä lähellä otsaa oleviin. Käyn kaikki samalla lailla läpi ja viimeisenkin ollessa valmiina hieron vielä sormenpäillä tyvet sekä kiinnitän hiukset yleensä muutamalle löysälle poninhännälle vaikutusajaksi. Koskaan en onnistu kokonaan välttymään siltä ettei pituuksiin eksyisi yhtään kestoväriä mutta pyrin pitämään sen minimissä. Käsittelen hiuksiani hapetteella vain kerran ja sitten ylläpidän suoravärillä.

 Tässä vaiheessa on oletettavastikin sekä nainen että kylpyhuone sotkussa, joten vuorossa on siivousta. Käyn ihon läpi kasvoveteen kostutetulla pumpulilapulla ja puhdistan korvanlehdet, hiusrajan sekä otsan. Sitten vaihtoehtoisella keinolla ne suhraantuneet kaakelit!


  Vaikutusajan päätyttyä vaahdotan hiukset vedellä ja puhdistan kestovärit mahdollisimman hyvin ennen shampoota. Pesen hiukset aina shampoolla hapetteiden käyttämisen jälkeen, sillä jotain jäämiä jää aina väistämättä. Hiusten värjäyksen yhteydessä tykkään käyttää hieman tujumpaa shampoota, tällä kertaa vuorossa oli Tigin Oatmeal & Honey. 

 Shampoon jälkeen laitan suoravärin eli tässä tapauksessa tyveen suosikkini Directionsin Dark Tulip sekä jo todella tummiin latvoihin piristykseksi kirkkaamman punaista Rubinea. Kuivaan ensin hiukset niin ettei niistä valu vettä ja kietaisen nutturalle, jonka jälkeen käyn hiusrajat läpi ja sitten heitän pään ylösalaisin ja hieron muualle hiuksiin loput. Näiden suoravärien kanssa saa olla varovainen sillä väri nappaa sekunnin sadasosassa ihoon kiinni, siksi teen värjäyksen kahdessa osassa ja peilin avulla. Sen jälkeen kannattaa silti käydä tarkasti iho läpi ettei jää yllätyspilkkuja.


  Annan suoravärin vaikuttaa puolesta tunnista muutamaan tuntiin, tällä kertaa vaikutusaika jäi 20 minuuttiin koska olimme lähdössä ulos. Huuhtelen suoravärit vedellä pois ja käytän väriainepaketin mukana tullutta hoitoainetta pituuksiin antamaan lisäpehmeyttä, sillä harvemmin hiukseni heti suoravärien jälkeen tarvitsevat kummoisempaa hoitoa. 

 Kun löytää sen oikean rutiinin, käy kestovärjäys itse aivan helposti. Ehdottomia värjäystä helpottavia tekijöitä on vessan kaksipuoleiset peilit että näkee joka puolelle päätä, sekä sivellin. Värjäyksen alussa kannattaa aina kammata hiukset selviksi ja kiinnittää ne osioihin, sillä säästää aikaa ihan älyttömästi kun tukka ei ole yksi takkuinen, sekava pallo! 

 Hyvä suoraväri ylläpitoon on todella tärkeä, sillä yksinään kestoväri ei pysy kirkkaana kuin sen muutaman pesun. Toki jos ei ole varma haluaako pitää värin, kannattaa käyttää mieluummin Colormaskeja tai vastaavia hieman vähäpigmenttisempiä kirkastamaan väriä jotta se ei jämähdä liikaa.


Kommentit

 1. Kiitos, sain tästä hyvän vinkin (hiusten kiinnittäminen osioihin ennen värjäystä.) Kiinnostaisi postaus esim. oman ihon sävyn määrittelemisestä ja sopivien sävyjen käyttämisestä meikeissä. Tietenkin kaikki meikki- ja hiuspostaukset kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että kirjoituksesta oli apua! Kiitoksia postausehdotuksista, pistän ehdottomasti muistiin :)

   Poista
 2. Itsekin kaavailin värin kirkastamista shokkivärillä (koska lopputulos oli liian lämmin ja rusehtava), mutta Color Mask kerran viikossa on ajanut hyvin asiansa ja pää on kirkkaanpunainen. Ei irtoa viemäriinkään ihan niin paljon väriä ja saunassakin uskaltaa käydä ilman, että pelkää sotkevansa joka paikan. Kyllä vielä sen shokkivärinkin lätkäisen, kunhan jaksan ja kunhan se ennen kaikkea on tarpeen.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit