Pitsiä ja kokopulmia

 Toinen ostokseni huulipunan lisäksi olikin astetta pakollisempi -ja haastavampi, nimittäin rintaliiviostokset. Edellinen, Change- liikkeestä ostettu luottokahle päätyi olkaimestaan kissan suuhun ja lähestulkoon katkesi, eikä tukikaan ollut mitä pitäisi joten päätin vihdoin luovuttaa ja hankkia muutaman uuden. Tämä putoaa kilpailussa "pihistä vai panosta"- ehdottomasti panosta- kategoriaan.

 

 Rintaliivien suhteen tykkään panostaa kaikkien H&M:n, Gina Tricot:n ja muut halpisrintaliivien jäätyä hyllyyn homehtumaan, sillä ne eivät vain istu niin hyvin. Changen liikkeestä olen joka ikinen kerta ostanut ensimmäiset liivit mitä sovitan, niin hyvin ne sopivat päälle! 

 Tietysti hintakin on korkeampi, mutta nämäkin vanhemmat olisivat kestäneet vielä pitkään jos kissa ei olisi ottanut maistiaisia kun taas vertaa Cubuksen liiveihin jotka kestivät muutaman kuukauden ennen kuin metalli yritti lävistää keuhkoni. Laatu, sopivuus ja koot ovat aivan eri tasolla kun vertaa mihinkään sekavaatekauppaan.

 

  Koska ostan uudet liivit noin kerran vuodessa, pyydän aina ensimmäisenä myyjää mittaamaan rinnanympärykseni. Jos menen vaikka H&M:n kokeilemaan liivejä, on kokoni yleensä noin 80B joka ei sekään istu hyvin, siitä isompi koko on kuin heiluttaisi ilmapalloa lentohallissa ja pienempi ei pitäisi kurissa edes puolikasta mandariinia.

 Mutta toista se on Changessa. Kokoni mitattiin tällä kertaa 75C tai D, mikä kuulostaa korvaani joka kerta ihan järkyttävän isolta ja ympärysmitta minimaaliselta (mähän pursuan!). Olen suht "pikkuhinkkinen" joten ensimmäistä kertaa tässä myymälässä asioidessani yritin änkyttää että ei kyllä, on liian isot. Onneksi myyjä ei kuunnellut vaan kantoi sovitushuoneeseen yhdet C-kupin liivit ja käski pistää päälle. Ne tietysti sopivat kuin valetut enkä meinannut uskoa silmiäni.

 

  Siinä omat silmät kyllä aukeavat kun tajuaa kuinka vääriä kokoja on ostanut. Moni hutiostos muistuttaa vaatekaapissa pölyä keräten niihin laitetuista euroista ja jokainen kokeilukerta päätyy samaan; takaisin kaappiin. Lindex, Kappahl, kaikki nämä kaupat sisältävät itselleni vääränlaisia liivejä. En ole yhtäkään todellisesti hyvin istuvaa löytänyt ja jos olenkin, ne joko lörpähtävät ensimmäisen pesun jälkeen, metallituki pompsahtaa esiin tai kangas nuhjuuntuu. Halpa hinta kertyy nopeasti isoksi kun liivejä joutuu uusimaan parin kuukauden välein.

 

 Parasta tuollaisessa pienessä kaupassa on kuitenkin palvelu. Se on aina hyvää, tehokasta ja myyjillä on usein tarkka silmä siitä mikä asiakkaalle sopii. Nämä kaksi liiviä olivat ainoat mitä kokeilin ja ostin ne saman tien. Toinen on mintunvihreä, hempeän pitsinen ja toinen pitkään kaipaamani arkinen, sileäpintainen musta liivi pienellä jujulla. Jälkimmäisen kanssa ei ole ainakaan pelkoa olkaimien luisumisesta, sillä "pitsikahva" selän puolella pitää ne hyvin nipussa. Eikä tietoakaan turvatyynyjä vaikuttavista täytteistä, mikä on oma suuri inhokkini.

 

Eli sydämeni pohjasta kaikille naisille ja niille joilla on tyttäriä: menkää alan liikkeeseen mittauttamaan itsenne ja hankkikaa kunnon liivit. Panostakaa, älkää pihistäkö. Tulette varmasti yllättymään! Kommentit

  1. Itselle sopii joistakin halpakaupoista ostetut liivit, mutta sitten taas toisen kaupan liivit ei sovi ollenkaan. Lindexillä on monesti ollut ihan omituisen kokoisia liivejä, joista mikään "normaali" koko ei ole sopinut päälle ollenkaan, mutta nyt olen sieltä parit oikein hyvin istuvat liivit ostanut. Seppälässä ja Kappahlilla koot taas on joko todella väljiä tai todella pieniä, eikä välimaastoa ole ollenkaan. Ja sitten taas tosiaan kun rinnat muuttuu välillä, niin ei aina sama koko kovi erimallisista liiveistä.
    Sokokselta olen ostanut parit oikein mukavat liivit, jotka on selvinny pesustakin elossa. Kappahlin liivit ovat poikkeuksetta parin pesun jälkeen pilalla, olkaimet rullalla ja itse liivit on jotenkin... rutussa. että ei ole enää nätin pyöreä pinta.

    Jos joihinkin liiveihin pitää panostaa, niin ehdottomasti perus t-paitaliiveihin, jotka ei näy mistään alta. Jokainen nainen tarvitsee edes yhdet täydelliset liivit, jotka ei näy myötäilevien vaatteiden alta ja sopii jokapäiväiseen käyttöön :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit