Kynnet kevätkuntoon

  Muutama varmaan muistaa kun valitin joitakin kuukausia takaperin kynsieni surkeasta tilasta. Päivittäin kovia kokevat kynnet eivät kasvaneet, jos kasvoivat niin liuskottuivat ja ylipäätään katkeilivat sekä olivat todella hauraat. Mutta nyt voin ilokseni sanoa että tilanne on parantunut! Enää ei kynnen pituus ole maksimissaan juuri ja juuri ihosta irti vaan olen muutaman saanut kasvamaan reilusti sormenpään ohitse ennen kuin onnistuin töissä katkaisemaan laatikon reunaan.
 
 

  Aloitin monivitamiinien syönnin (vaikka se on nyt vähän jäänyt), käytän pelkästään lasiviilaa kynsien siistimiseen sekä aloin jälleen lakkaamaan kynsiä säännöllisesti. Salainen aseeni on kuitenkin Mavalan Scientifique- hoitoneste, joka kovettaa ja vahvistaa huonokuntoisia kynsiä. Olen käyttänyt tätä noin joka kolmas päivä aina poistaessani vanhan lakan, ennen uuden lisäämistä. Ero on ihan järisyttävä, I have nails! 

 Scientifique on ollut HG- tuotteeni jo vuosikausia, sen avulla kasvatin kynteni aikanaan huimiin mittoihin. Ainoa ongelma on että kynteni menevät todella herkästi erittäin kovaan kuntoon, jolloin pienikin kolaus saa kynnen halkeamaan kuin veitsellä leikattuna, usein todella syvältä. Siksi kunnon parannuttua hyvään kohtaan alan harventamaan Scientifiquen käyttöä noin kerran viikkoon tai joka toinen viikko ja käytän kynsiöljyä joka ilta.

 

 Tällä hetkellä käyttämäni kynsiöljy on herkuista herkuin China Glazen piparminttu- kynsiöljy, jossa on ihanan punainen väri sekä upea tuoksu. En tajunnut ottaa pullosta kuvaa, mutta kyseessä on öljyn miniversio eli ei paljon isompi pullo kuin Scientifique. Sipaisen öljyä pullon ohuella siveltimellä kynsinauhoihin sekä kynnen alle lakkauksen jälkeen tai annan kynsien olla yön yli ilman lakkaa ja hieron öljyn koko kynteen. 

 Öljyäminen pitää kynsien kovuuden tasapainossa samalla lailla kuin hiustenkin suhteen: Jos käytät liian usein rakennepaikkaavaa hoitoainetta alkaa hius katkeilla herkemmin, mutta jos lisäät kosteuttavan hoitoaineen kuvaan niin hius on taipuisampi eikä napsahtele poikki. Sama tapahtuu toisinkin päin, sillä jos käytät liikaa kosteutusta eikä yhtään rakennepaikkausta saattaa tulos olla liian pehmeä, hiusten tapauksessa "venyvä ja paukkuva".


  Kolmas merkittävä apu on tosiaan ollut ryhdistäytymiseni lakkauksen suhteen. Olen pitänyt huolta että pidän lakan siistinä ja vaihdan noin joka kolmas päivä ennen kuin se alkaa rapistua -lakan rapistuessa jää esimerkiksi kynnen kärki ilman suojaa ja saattaa kolhiintua herkemmin. Käytän aina alus- sekä päällyslakkaa, ensimmäisen suojatessa kynttä värjääntymiseltä ja jälkimmäisen pidentäessä lakan kestoa. Eron huomaa heti kun jättää jomman kumman pois, pelkän värilakan laittaessa tulos ei kestä edes päivää siistinä.

 Omat suosikkimerkkini ovat OPI ja Essie, mutta Color clubilta löytyy myös aivan ihania värejä. Harmittavasti tällä hetkellä en tiedä mistä Color clubia saisi tilattua lisää, sillä nykyiset neonglitter- pulloni tilasin jo muutama vuosi takaperin sivulta, joka sittemmin nosti postikulut niin korkeiksi ettei osto ollut enää kannattavaa. Essien kokoelmasta löytyy aivan täydellisiä pastellisävyjä johon olen nyt hurahtanut, kun taas OPI:lla on upeita, syviä sävyjä sekä vaihtuvia kokoelmia.

  En ole ostanut uusia lakkoja enää pariin vuoteen, sillä kokoelmani kattaa reilusti yli 30 pulloa. Tehdessäni pientä kevätsiivousta tajusin kuitenkin joidekin lakkojen kuivuneen tai paksuuntuneen täysin, joten uudistus olisi tarpeen. Varsinkin China Glaze on huono kestämään aikaa, kaikki kyseisen merkin lakkani ovat paksuuntuneet jo kuukausien sisällä, etenkin ne joissa on glitteriä.

 

 Olen myös löytänyt Konad- laatat uudelleen! Kuvassa oleva laatta tosin kärsi hieman kun kokeilin Konadoida eri merkin lakalla, joka mysteerisesti jämähti eikä lähde edes kynsilakan poistoaineella... Onneksi se ei kuitenkaan vaikuta tulokseen. Suosikkilaattani on juuri tämä kyseinen m57 ja kaapista löytyy myös ainoastaan kärkikuvioita sisältävä laatta jota käytän todella harvoin. Miksi? Koska en vain kerta kaikkiaan saa vasemmalla kädellä tähdättyä kärkikuviota samalla lailla kuin oikealla kädellä! 

 

 Otin vasemman käden kuvat ennen sotkujen siivoamista ja kuvion viimeistelyä mustalla koristelakalla joten tulos ei ole kovin siistin näköinen, mutta esimerkkini on paremmin näkyvissä. Ylläolevassa kuvassa on kaksi kärkiraitaa...

 

...kun taas alemmassa kuvassa eli oikeassa kädessä vain yksi. Tähtäys! Ihan mahdottomuus jostain syystä, mutta ehkä se helpottaa jos jatkaa harjoittelua eikä heitä laatalla vesilintua. Toiselle kuviot on helppo tehdä, mutta itselle ei niinkään. Usein kuitenkin vaivannäkö on sen arvoista, sillä pienilläkin Konad- kuvioilla saa kynsiin ihan erilaista fiilistä ilman geeli- tai rakennekynsiä.
 


Kommentit

Suositut tekstit