Kodin kevätpiristys

  Olemme jo pitkään halunneet uutta sänkyä vanhan, metallisen ja jo isovanhempieni käytössä olleen parisängyn rungon tilalle. Vanha sänky oli palvellut uskollisesti mutta sen aika oli siirtyä syrjään -joten lähdimme Ikeaan. Ikean laatu on ihan hyvää emmekä halunneet käyttää lähellekään tonnia sängyn ostoon, sitä paitsi olimme jo iskeneet silmämme yhteen ihanaan sänkyyn.

 Perillä huomasimme että sijauspatjat olivat alennuksessa joten nappasimme Sultan Tafjord- patjan -25% alennuksella. Vanhat sijauspatjamme olivat samaa sarjaa mutta kaksi erillistä -sekä erittäin kuluneita- kun taas tämä uusi on yksi iso, koko sängyn kattava parisängyn patja. Tafjord on kehon mukaan muotoutuvaa, viskoelastista vaahtomuovia jota ilman en osaisi enää nukkua, sillä kyseisen patjan ansiosta olen saanut sanoa heiheit selkäkivuille. Myös tyynyni on samaa ainetta.

 

 Sängyn kokoa pohdimme hetken ja päädyimme kokoon 180x200cm, jonka muistimme olevan vanhan sänkymme koko. Mutta eipä se ollutkaan, mikä oli ihan miellyttävä yllätys kun illalla sai levittäytyä ylelliselle, isolle sängylle! Sänky on lattiaan asti tiivis, minkä ansiosta ei enää tarvitse herätä yöllä siihen kun koira nukkuu sängyn alla juuri pään alla sekä piereskelee... Pohjasäleiköksi valitsimme version jossa kehikon kovuutta voi säätää muoviosia liikuttelemalla.


  Sängyn sivustoissa on tilavat vetolaatikot joihin mahtui hienosti kaikki lakanat ja tyynyliinat, mitä itse arvostan kovasti. Ne ovat kätevästi ulottuvissa lakanoita vaihtaessa ja jättävät muille asioille tilaa kaapistoissa. 

 Patjan korkeutta sai säätää kolmeen tasoon; joko alimpaan missä patja olisi puisen reunan takana, keskelle missä patja olisi osaksi reunan takana ja osaksi esillä, sekä korkein jossa patja olisi ollut oikeastaan kokonaan reunan yläpuolella. Päädyimme keskitasoon joka olikin oikea ratkaisu, sänky sai ihanaa korkeutta mutta ei tunne "keikkuvansa vuoren päällä".

 

  Ainoa asia mikä sänkyyn pitää vielä hankkia on kunnon helmalakana. Koska patjat ovat korkealla, näkyvät ne selvästi reunan yläpuolella mikä allekirjoittanutta ärsyttää suuresti. Myös verhoihin sopiva päiväpeitto on haussa, joskin toistaiseksi käytössä on äidiltäni lainaan napattu poltetun oranssi päiväpeitto vihreillä ja burgundyn punaisilla raidoilla. Se sopii hienosti Firefly- julisteiden väriin mutta kaipaan silti jotain yksivärisempää tulevaisuudessa, verhojen ollessa kuitenkin harmaansävyiset sekä kuviolliset.

 

  

 Sängyn ollessa tummaa puuta sopivat yöpöydät ja koiran tekonahkainen divaanipeti vihdoin paremmin sisustukseen. Jälkimmäinen on pienen pintakiillotuksen tarpeessa, koiran kynsien tehtyä reunassa selkeästi näkyviä viivoja. Tämä peti on aivan huippu koiralle yöunien nukkumiseen, sillä leveä tila mahdollistaa mukavan venymisen ilman vaaraa pois tipahtamisesta, eikä sängyssä tule liian kuuma.

 

  Vaihdoimme myös hieman julisteiden paikkoja sekä hankimme uusia. Kantapaikastamme Viiden tähden elokuvadivarista löysimme jälleen kerran vaikka mitä, olen aika varma että myyjät tunnistavat kasvoni jo paremmin kuin hyvin... Huomasin julistekasan takana muovilla päällystetyn, kovan julisteen/taulun klassisella LOTR- aiheella, jossa oli erikoinen hologrammipinta. Luonnollisesti nappasin sen saman tien ja tivasin myyjiltä että onhan se vielä myynnissä -onneksi oli! 

 Päällystetty kuva päätyi kylpyhuoneeseemme "projektipesukoneeni" päälle. Pesukoneemme on ihan tavallinen valkoinen, mutta valitettavan kulunut sekä naarmuinen kaikkien muuttojen jäljiltä. Päätin siis tehdä siitä pienen väriläntin, mutta siitä juttua kun olen saanut sen valmiiksi.

 
  
 Olohuoneeseen päädyimme yksimielisesti Star wars- aiheisiin julisteisiin. Ne ovat rinnakkain tv:n yläpuolella, kun taas niitä vastapäätä sohvan takana olevalla kiviseinällä on jo jonkin aikaa sitten löytämäni Hobitti- julisteet. Jossain vaiheessa haluan saada ostettua kehykset joihin voi vaihdella julisteita aina mielen mukaan, mutta ainakaan toistaiseksi en halua alkaa poraamaan reikiä vuokra- asuntomme seiniin joten kiinnitys on tapahtunut sinitarralla, pikkuruisilla nauloilla sekä tarralla, jotka kaikki saa pois ilman reikiä tai muuta tahraa.

 

 Seuraavaksi iskin kirjasto/ vierashuoneemme kimppuun. Sen lattialla oli ruskean beige matto pienillä värillisillä reunakuvioilla, ikkunassa vaalean keltaiset, lyhyet mutta hulmuavat verhot ja tyynyinä oranssikeltaiset väripilkut. Halusin kuitenkin hieman valoa näin kevään kunniaksi joten ripustimme valkoiset, pitsiset verhot ikkunaan, vaihdoimme lattialle valkoisen villamaton pestyämme sen ensin mattopesulassa raikkaaksi sekä vaihdoimme tyynyjen päälle valkokuvioiset päällyset. 

 Huoneen tunnelma on heti erilainen! Ennen se oli värikäs, lämmin, kodikas "sekamelska", nyt valkoiset kankaat sekä yksityiskohdat kuten vanha lasinen lamppu tuovat raikkautta sekä valoa korostaen kirjahyllyn värikkyyttä kauniisti, kun ennen se hukkui muuhun lämpimään sisustukseen. 

 

 Huoneen seinillä on lempitaiteilijani Muchan töitä. Kehystettyinä löytyy vuodenajat- sarja; Kevät, kesä, syksy ja talvi. Saman aiheen eri versiot ovat eteisessämme pieninä, kehystettyinä pöytätauluina.


  Kummasti pienet kevätsiivoukset ja uudelleenjärjestelyt tuovat kotiin ihan eri ilmettä!  Ainoa paikka kodissamme mitä on vaikea uudelleen järjestää on olohuone, koska sohvien paikkaa ei voi vaihtaa kiitos hankalan huonemallin. Tämän takia on mukava vaihtaa julisteita, tyynyjä sekä selkänojilla olevia vilttejä, niistä saa ainakin jotain uutta.

  Tietysti lattia on aina koristettu erilaisilla väripilkuilla, sillä Toto pitää huolta etteivät moninaiset lelut pysy kauaa yhdessä paikassa... Uusi teddykarvainen pehmosänky toimii lähinnä leluvarastona ja kissojen nukkumapaikkana, kuten valkoinen karvamäärä paljastaa.

 

 Ai niin, hankin eilen ensimmäisen huonekasvini vuosikausiin! Pieni piikikäs kaktus, jonka laitoin ruokapöydän päätyyn pienen suihkulähteemme vierelle ikkunan eteen. Muita kasveja tähän taloon on turha kaavailla koska kaikki vihreät osat ovat aika nopeasti kissan suussa, mutta kaktus pitää uteliaat hampaat loitolla.

 

 Nyt vain sormet ristiin että saan Walteriksi ristityn kaktuksen pysymään hengissä, sillä äitini viherpeukalo periytyi minulle aivan päinvastaisena...


Kommentit

Suositut tekstit